Siniša Mihajlović
Giorgio Benvenuti/ANSA via AP
Huan Sebastijan Veron

EPA Federico Anfitti

Huan Sebastijan Veron, Foto: EPA Federico Anfitti

Huan Sebastian Veron otkrio je da ga je Laciov napadač Hoakin Korea pitao kako treba da šutira slobodna bacanja, tražio mu je da mu podeli znanje koje je naučio od Siniše Mihajlovića u Sampdoriji!

"Kad je bio dete (Korea) zaustavio me je na terenu i tražio mi je da mu objasnim kako je najbolje izvesti slobodan udarac, naučio sam ga da oblikuje svoju nogu i telo!" - rekao je Veron za "La Gazetta dello sport", a potom je dodao:

"Siniša Mihajlović je to uradio za mene!" 

Ovaj Argentinac i Srbin su igrali zajedno u Sampdoriji, potom u Laciju, a onda i u Interu, a nekadašnji vezni igrač je otkrio da je u kontaktu sa sadašnjim trenerom Bolonje koji se bori sa leukemijom!

"Poslao sam mu poruku kad je održao konferenciju, već sam znao šta će mi odgovoriti i pre nego što sam je pročitao! Napisao je: 'Hvala, i ja volim tebe. Pobediću je svakako!' On je moj brat!" - emotivno je pričao Veron o Siniši: "Moja karijera u Italiji je počela sa njim i završila se sa njim. Uvek je bo uz mene!"

Mihajlović je postigao 28 golova iz slobodnih udaraca u Seriji A, Veron se priseća koliko je bio dobar:

"Trenirao sam sa njim, tek što sam stigao u Italiju. Prvi dan na treningu video sam da je postavljao siluetu na sedam metara, rekao sam mu: 'Ja ne mogu da uradim ovo!' Svaki put je davao golove. Tako je on napredovao, ali i ja sa njim!