Tomislav Ivković
M. Metlaš
Tomislav Ivković

M. Metlaš

Tomislav Ivković, Foto: M. Metlaš

Da li ćemo konačno, posle skoro tri decenije, gledati okršaj Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama, odlučiće žreb za šesnaestinu finala Lige Evrope 14. decembra. Dotad, kao što je to bio slučaj pred svake kvalifikacije u prethodnih nekoliko sezona, javnost u obe države bavi se nagađanjima.

O mogućem duelu najboljeg srpskog i hrvatskog tima za „Alo!“ govori Tomislav Ivković, nekadašnji golman i Dinama i Zvezde.

- Svake godine se bacaju čini da se Crvena zvezda i Dinamo sretnu u Evropi. Ne znam da li to je zato što baš žele taj dvoboj ili misle da će jednima biti lakše ako dobiju ove druge - poručuje iz Zagreba bivši reprezentativac Jugoslavije.

Kako vam izgleda Zvezda?

- Nisam je previše gledao, ali mi se čini da ove sezone igra vrlo dobro. Lagano je pobedila u Gentu, a to nešto znači.

A Dinamo?

- Ima kontinuitet u Evropi, čak i ove sezone kada mu je otišlo nekoliko najboljih igrača. Ispostavilo se da ima zlatne rezerve. Neke od njih sam ja trenirao.

Crvena zvezda Hofenhajm

Alo: Marko Metlaš

Crvena zvezda Hofenhajm, Foto: Alo: Marko Metlaš

Zašto se toliko očekuje duel Zvezde i Dinama?

- Ljudima je to interesantno jer gledaju sa stanovišta naboja, dok fudbaleri misle samo o onome što bi se desilo na terenu. Siguran sam da ni u Dinamu ni u Zvezdi ne mogu sa sigurnošću da kažu da bi izašli iz tog meča kao pobednici. Ako bi došlo do utakmica, bile bi čvrste i neizvesne do kraja. Modrima bih dao samo jedan odsto veće šanse za prolaz, ne bih se usudio više. A smatram da bi pobedila motivisanija ekipa.

Zbog situacije sa koronavirusom, mogućnost nereda na tribinama je isključena?

- Dve reprezentacije su se već nekoliko puta sastajale i videli smo da nije bilo nikakvog cirkusa, pa nema razloga da se bilo ko plaši. Ne treba oko toga dizati prašinu. Fudbaleri su svakako van toga. Žao bi mi bilo ako bi se takve utakmice odigrale bez publike. Ne bi bilo energije s tribina, koja za 20 odsto čini fudbal boljim. Ali, i u trenutnim okolnostima igrači bi trebalo da pokažu pobednički karakter – zaključio je Tomislav Ivković u razgovoru za „Alo!“

PROČITAJTE JOŠ: