Lionel Mesi
AP/Manu Fernandez
Lionel Mesi

AP/Manu Fernandez

Lionel Mesi, Foto: AP/Manu Fernandez

Viktor Font, čovek koji želi da se kandiduje 2021. na izborima za predsednika Barselone, je dočekao svojih pet minuta i posle konačnog poraza u borbi za titulu šampiona Španije može da kritikuje aktuelno stanje u klubu.

Iako je Barselona ranijih godina osvajala titule u La Ligi čini se da je to radila više zato što je Real bio u silaznoj putanji. Ove godine uz promenu trenera se ništa nije promenilo i Katalonci su posebno u nastavku šampionata igrali veoma loše i zasluženo su izgubili titulu posle tri godine.

Barselona

AP/Joan Monfort

Barselona, Foto: AP/Joan Monfort

"U poslednjoj dekadi je takmičenje sve profesionalnije. Vidite Premijer ligu u kojoj su klubovi dobro vođeni, čak neke države gazduju klubovima i ulažu mnogo novca. Ukoliko ne uradimo ono oko čega se trudimo, Barselona rizikuje da postane novi Milan ili Mančester Junajted", kaže Viktor Font.

On je aktuelnu situaciju u Barseloni uporedio sa Junajtedom koji je posle odlaska Aleksa Fergusona u velikim problemima i nema titulu prvaka od 2013. godine, dok Milan ima dve godine duži post. Font je inače čovek koji još od 2013. želi da se kandiduje za predsednika kataolnskog giganta, i izazvaće Đosepa Mariju Bartomeua naredne godine na izborima.

PROČITAJTE JOŠ:

Tagovi