Zakarić na meču sa Nordsjelandom
FK Partizan
Zakarić na meču sa Nordsjelandom

FK Partizan

Zakarić na meču sa Nordsjelandom, Foto: FK Partizan

Nije se dugo zadržao Goran Zakarić u Partizanu, ali je sa nekoliko dorbih partija u važnim mečevima ostao u lepom sećanju navijačima crno-belih. Upravo je o periodu u klubu iz Humske sadašnji član Borca iz Banja Luke govorio za jednu navijačku Instagram stranicu. Otkrio je Zakarić nekoliko detalja iz vremena dok je nosio dres Partizana.

Kako si se osećao kad si čuo da je Partizan zainteresovan za tebe, a zatim i kad si potpisao za crno-bele?

– Jednostavno neopisivo, sportista sanja da doživi da dobije poziv tako velikog kluba. Bio sam uzbuđen zbog dolaska u Beograd i pre svega srećan jer sam postao deo velikog kluba.

Da li pratiš Partizan otkako si otišao iz Humske i da li održavaš kontakt sa nekima iz trenutnog tima, pošto se od tvog odlaska i sam roster znatno promenio?

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by CRNO-BELE NOVOSTI ⚫⚪ (@crno.bele_novosti)

– Pratim svaku utakmicu Partizana i pratiću dokle god sam živ. Drago mi je zbog rezultata i novog trenera. Vidi se razlika u fudbalu. Želim ekipi puno sreće. Čujem se sa nekoliko saigrača koji su u Partizanu i naravno da će ti kontakti trajati.

Kakvo je tvoje mišljenje povodom situacije da “Parni valjak” i pored odličnih igara, posebno u drugom delu ove sezone, nije uspeo da smanji ni bod zaostatka za večitim rivalom?

- Jednostavno moramo biti svesni situacije sa Crvenom zvezdom. Nemaju kikseva. Sve su im pobede. Partizan mora da gleda sebe i da istraje u željama. Uveren sam da će smanjiti bodovni zaostatak posle derbija.

Sezona pod Batom Mirkovićem ti je sigurno značila jer si bio u prilici da se dokazuješ i igraš velike utakmice, poput one sa ekipom turskog Bešiktaša. Posle odlaska Save Miloševića, tvoj status se naglo promenio. Šta se dešavalo u tim trenucima?

– Kad sam došao u Partizan bila je promena trenera. Došao je Bata Mirković. Kod njega sam igrao na svakom meču, zahvalan sam mu za ceo život. Njegovim odlaskom se promenila linija karijere, krenula je silaznom putanjom. Dolaskom novog trenera promenila se situacija, ali to je sport. Radio sam šta mi je bilo rečeno. Trenirao sam odvojeno. Uz dogovor sa ljudima iz kluba pronašli smo zajednički jezik da se raziđemo na korektan način.

Kakva su tvoja očekivanja pred današnji derbi?

– Pre svega želim igračima da odrade utakmicu na vrhunskom nivou da i navijači budu zadovoljni prikazanom igrom. Partizan ima odličnu ekipu, naravno i Zvezda ima. Očekujem energičan derbi, pun naboja. Želim da se igrači Partizana vrate kući sa punim plenom – zaključio je Zakarić.