Večiti derbi, derbi, Ričmond Boaći, Strahinja Pavlović
FK Partizan
Večiti derbi, derbi, Ričmond Boaći, Strahinja Pavlović

FK Partizan

Večiti derbi, derbi, Ričmond Boaći, Strahinja Pavlović, Foto: FK Partizan

Ričmond Boaći je jedan od najomiljenijih stranaca među navijačima Crvene zvezde. Povremeni reprezentativac Gane nikad nije krio da uživa u Beogradu. Boaći je za Zvezda TV ispričao jednu anegdotu pre dolaska u Beograd, kad je u Italiji imao "problem" sa Srbinom iz Bosne i Hercegovine, Dejanom Lazarevićem.

- U Italiji sam se potukao na treningu s jednim momkom iz Bosne, Dejanom Lazarevićem. Rekao mi je što mi se nije svidelo. Poručio sam mu „nemoj da me zoveš crnac, ako me tako zoveš imaćeš problem sa mnom“. Nisam znao da se samo šalio, kad sam čuo da me je nazvao „ludi crnac“. U mojoj glavi je to zvučalo kao uvreda, ali nije bilo tako i rešili smo sve – objasnio je Boaći.

Napadač iz Gane je postigao 58 golova na zvaničnim utakmicama u crveno-belom dresu, a kako je otkrio, cilj mu je da postigne 200 golova za klub iz Ljutice Bogdana, čime je jasno stavio do znanja da ostaje u klubu i sledeće sezone.

- Za mene je sjajan osećaj što sam se upisao u istoriju ovako velikog kluba. Povratak iz Kine doneo mi je mnogo povreda, život je sačinjen od uspona i padova. Kad završim karijeru, hoću da piše da sam dao 200 golova u Zvezdi i da sam bio neverovatan. Kad bih tako nešto slušao u starosti, to bi bilo moje najveće dostignuće u životu – zaključio je Boaći za Zvezda TV.

PROČITAJTE JOŠ: