Stefan Babović
Marko Metlaš
Stefan Babović

Marko Metlaš

Stefan Babović, Foto: Marko Metlaš

Bivši fudbaler Partizana i kapiten kluba iz Humske Stefan Babović (34) postao je jako uspešan na novom poslu. Nakon što je još 2016. godine odlučio da okonča karijeru, nekadašnji vezista crno-belih  je počeo je da upravlja korporativnim poslovima kao predstavnik kompanije Victoria Group u odnosima sa vladom, državnim institucijama i ostalim ključnim stejkholderima kompanije.

Sin poznatog biznismena Milije Babovića izazvao je interesovanje uglednom britanskog časopisa "Fajnenšl tajms" koji mu je posvetio posebnu pažnju. Kako piše pomenuti časopis, Babović je prodao svoj posao sa jestivim uljima Oaktree Capital-u i lokalnom partneru za nepoznatu sumu.

Stefan  Babović na  prvom meču  u Bukureštu  (1:1)

FK Partizan

Stefan Babović na prvom meču u Bukureštu (1:1) , Foto: FK Partizan

Iz kancelarije Oaktree-a iz Londona kažu da je 34-godišnjak poslovno "brbljiv" kao što sugerišu njegova igračka karijera i frizura. To nije iznenađujuće za igrača koji je otišao iz beogradskog Partizana, u Nant i na pozajmicu u Feienoord, gde je isključen u lokalnom derbiju zbog laktiranja protivnika. Za Babovića mnogi imaju samo pohvale.

On je poslovno iskustvo stekao u jednoj od najvećih modnih kompanija na Balkanu, koja se bavi uvozom, distribucijom, veleprodajom i maloprodajom, sa radnjama u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji. U fudbalskoj karijeri branio je boje Nanta, Saragose, Fejenorda... da bi pomenute 2016. godine završio karijeru kao igrač Partizana.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ: