Ante Čačić
Profimedia
Ante Čačić

Profimedia

Ante Čačić, Foto: Profimedia

- Znam sastav za sutrašnju utakmicu protiv češke reprezentacije, a kapiten Darijo Srna sigurno će predvoditi ekipu - rekao je Čačić na današnjoj konferenciji za novinare u Sent Etjenu.

Hrvatska je u prvom kolu Grupe D Evropskog prvenstva pobedila Tursku sa 1:0, a u drugom kolu igra protiv Češke, koja je istim rezltatom izgubila od Španije.

Čačić nije želeo da otkrije startnih 11 za meč protiv Češke.

- Sastav ćete saznati sutra, ali svi igrači koji su počeli utakmicu protiv Turske su u odličnom stanju - rekao je selektor Hrvatske, prenosi agencija Hina.

Čačić je naveo da je najveći kvalitet Češke tim, a najvažniji igrač je Tomaš Rosicki.

- Rosicki im je najvažniji igrač, o njemu treba da razmišlja svaki protivnik, pa tako i mi - rekao je Čačić i dodao da priželjkuje da će Češka posle poraza od Španije biti ambicioznija u sutrašnjem meču.

Čačić se nije želeo da se bavi kombinacijama po kojima bi Hrvatskoj trebao bod za prolaz u osminu finala.

- Olakšavajuća okolnost je što već imamo tri boda, ali Hrvatska protiv svakog protivnika mora i može težiti igri na pobedu... Češka nije slabija ekipa od Turske. Protiv Španije su odigrali vrlo korektno i siguran sam da je njihovo raspoloženje daleko bolje nego od Turske koja je puno očekivala od prve utakmice, a na kraju ju je izgubila - rekao je Čačić.

Utakmica između Hrvatske i Češke igra se sutra u Sent Etjenu od 18.00.