Milan Pavkov
EPA/Srdjan Suki
Milan Pavkov

EPA/Srdjan Suki

Milan Pavkov, Foto: EPA/Srdjan Suki

Evropska kuća fudbala je odbila navode da su takvu opciju do sada razmatrali i kvalifikacije za Ligu šampiona ostaće u istom formatu! UEFA insistira da nema planova da tako nešto učini, prenosi "Skaj Sports", ali čelnici krovne organizacije navode i da prate situaciju. Pandemija je ozbiljno uzdrmala evropski fudbal i zaustavila sezonu 2019/20, zbog čijeg završetka bi naredna mogla da počne kasnije.

Britanski "Tajms" je pisao da bi rešenje UEFA moglo da bude kraći sistem kvalifikacija, bilo da se uvek igra jedan meč umesto dvomeča, ili da se čak igra samo jedna kvalifikaciona runda, u kojoj bi mnoge manje zemlje ostale uskraćene prilike da se bore za plasman u grupnu fazu. Međutim, UEFA sada tvrdi da to nije slučaj.

- UEFA nikada nije razmišljala o lišavanju nacionalnih šampiona prilike da se bore za kvalifikovanje u grupnu fazu Lige šampiona igrama na terenu. UEFA želi da razjasni da trenutno samo pratimo razvoj situacije i svaki potencijalni uticaj na format kvalifikacionih rundi za narednu sezonu. Do danas, nijedna konkretna opcija nije razvijena za format kvalifikacija za evropska takmičenja naredne sezone - navodi se u saopštenju.