Željko Ražnatović Arkan
EPA/Stringer
Željko Ražnatović Arkan

EPA/Stringer

Željko Ražnatović Arkan, Foto: EPA/Stringer

Pre skoro tri decenije na stadionu u Novom Pazaru dogodio se jedan od najvećih skanadal u istoriji regionalnog fudbala.

Igrao se meč Druge lige Jugoslaveije između domaćeg Pazara i gostiju iz Prištine čiji je prvi čovek u tom trenutku bio Željko Ražnatović Arkan.

Utakmica u Pazaru bila je praćena velikim brojem incidenata, tokom utakmice vređani su fudbaleri Prištine, na teren su bacani razni predmeti, a golman ekipe sa KIM bio je čak i pogođen. Sve je eskaliralo pred kraj utakmice kada je krenulo žestoko vređanje Ražnatovića koji je seo u svoj džip i zajedno sa svojim prijateljem Miloradom Ulemekom Legijom uleteo na teren i prekinuo utakmicu.

Nakon toga otišli su do čelnika Pazaraca i na samo sebi svojstven način tražili da utakmica bude prekinuta i registrovana nerešenim rezultatom.

- Tako je vreme i gotovo, i onda morate, razumeš - rekao je tada Arkan.

Prilikom izlaska sa stadiona delegacije FK Prištine ponovo je došlo do incidenta, naime domaći navijači su kamenovali autobus sa gostujućim fudbalerima, a onda i kolonu automobilia u kojoj su bili Ražnatović i Ulemek.

Od tog trenutka postalo je jasno da će se istorija Jugoslovenskog fudbala prekrajata i stvarati na razne metode koji nemaju nikakve veze sa samim sportom.