Sari
EPA-EFE/WALLACE WOON
Sari

EPA-EFE/WALLACE WOON

Sari, Foto: EPA-EFE/WALLACE WOON

Nemački reprezentativac Emre Džan (25) nije zadovoljan statusom u Juventusu i želi da napusti Torino samo godinu i po dana pošto je stigao iz Liverpula.

Uloga Džana u timu "Stare dame" drastično se promenila odlaskom trenera Maksimilijana Alegrija. Kod Mauricija Sarija je ove sezone odigrao samo sedam mečeva u Seriji A, dok za Ligu šampiona nije ni bio prijavljen. To je posebno pogodilo fudbalera, koji će ovog meseca napuniti 26 godina i ne krije da želi da pronađe klub u kome će imati mnogo važniju ulogu.

Slično razmišljaju i u redovima šampiona Italije i ne treba da čudi ako se dve strane uskoro raziđu. Ono što je dobro za obe strane je da Džan, uprkos činjenici da trenutno malo igra, dobro kotira na fudbalskoj pijaci. Navodno, Juventusu su stigle odlične ponude iz Francuske, Nemačke, Engleske.

Tako "Korijere delo Sport" piše da su interesovanje za Džana pokazali iz Pari Sen Žermena. Istovremeno, njihov igrač Laendro Paredes meta je Juventusa. Zato postoji mogućnost da klubovi naprave razmenu ili da pariski "Sveci" pozajme Džana sa pravom otkupa na kraju sezone.

Emre Džan

AP/Alessandro Di Marco

Emre Džan, Foto: AP/Alessandro Di Marco

Međutim, "Gazeta delo Sport" piše da je mnogo realnije da se nemački vezista vrati u Bundesligu. Nije tajna da je za Džana zainteresovana Borusija. U Dortmundu su ovih dana već doveli mladog Norveržanina Erlinga Brauta Holanda iz Salcburga, ali žele da se dodatno pojačaju za nastavak sezone i trku za titulu sa Bajernom, Lajpcigom i imernjakom iz Menhengladbaha.

Treća opcija bila bi još jedan povratak za Džana. Ovog puta u Premijer ligu i to ni manje ni više nego u redove najvećeg Liverpulovog rivala – Mančester Junajteda. Ni to nije nova priča. Na Old Trafordu izuzetno cene njegove kvalitete i vide ga kao dobro rešenje za njihove probleme u veznom redu.

Gde god da Džan ode, Juventus će profitirati jer ga je pre samo 18 meseci doveo iz Liverpula bez obeštećenja.

Emre Džan je karijeru počeo u minhenskom Bajernu, a igrao je još i za Bajer iz Leverkuzena i pomenuti Liverpul. Dres Nemačke oblačio je 25 puta.