ŠAMAR SRPSKOM NARODU Dvolični Nemac se ponovo oglasio nakon pevanja Tompsonove pesme: Baš me briga, uživao sam!

Nojer se još jednom osvrnuo na dešavanja tokom odmora u Hrvatskoj

Manuel Nojer
Manuel Nojer, Foto: EPA/Friedmann Vogel

Manuel Nojer reagovao je nakon što je zbog pevanja Tompsonove pesme u Hrvatskoj bio izložen žestokim kritikama u domovini.

Nemački mediji posvetili su veliku pažnju ovom događaju. 

"To je pesma u kojoj se slave razne hrvatske regije. Problem je što se u njoj kao deo Hrvatske navodi Herceg-Bosna, kako su Hrvati nazvali deo Bosne i Hercegovine od koje su tokom rata devedesetih napravili autonomnu oblast koju su želeli da pripoje Hrvatskoj. Hrvati su do Herceg-Bosne došli tako da su etnički očistili njenu teritoriju od Bošnjaka i Srba, pri tome masakrirajući civile tih nacionalnosti i masovno pljačkajući njihovu imovinu. Tako nastala Herceg-Bosna slavi se u pesmi kao 'srce ponosno'. To peva Marko Perković Tompson, koji inače veliča hrvatski fašizam. To je dokazao pevanjem pesme Jasenovac i Gradiška Stara, pesme koja veliča ubijanje Srba, Jevreja i Roma u navedenim logorima ustaša, hrvatskih saveznika nacista u Drugom svetskom ratu. Zbog toga je Tompsonu zabranjen ulazak i pevanje u nekoliko evropskih država."

Pošto su ovakve rečenice, uz pitanja "Zna li uopšte Nojer šta peva i od koga?", dobile udarno mesto u nemačkim medijima, oglasio se nemački velikan svetskog fudbala, legenda Bajerna:

"Ne govorim hrvatski jezik, tako da nisam ni znao šta pevam ni od kog pevača", stoji u poruci njegovih menadžera, koji su preneli nemački mediji. 

Sada je na tu reakciju od ranije dodao i izjavu koju prenosi Der Špigel, a koja je najnovija na ovu temu koja se pojavila u sportskim medijima. 

"Baš me briga šta drugi pričaju. Uživao sam u odmoru. Kada sam se vratio u klub niko me nije ništa pitao ni komentarisao. Umesto toga su mi pružili ruku i nastavili smo da radimo" - rekao je Nojer, dok Der Šigel piše kako u Bajernu tom incidentu nisu posvetili puno pažnje, ali su ga dočekali tako što su razočarano mahali glavama nakon što su pročitali vesti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

 • Korisnik: joks
  10/08/2020 - 07:33
  sta nojer zna o ustasama i ratu u jugi,ali bi trebala ta budala da zna ste je hitler uradio u nemackoj,pa da pripazi sta radi.
 • Korisnik: srb
  09/08/2020 - 23:11
  sledi mu teška povreda,živi bili pa videli !
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi