Totenhem - Liverpul
AP Matt Dunham
Totenhem - Liverpul

AP Matt Dunham

Totenhem - Liverpul, Foto: AP Matt Dunham

Totenhem će pozajmiti 220 miliona dolara od Engleske banke kako bi olakšao finansijsku situaciju pogoršanu krizom izazvanom pandemijom korona virusa. U Totenhemu očekuju da će do juna 2021. godine izgubiti oko 250 miliona dolara, pošto navijači neće moći da prisustvuju utakmicama, ali i jer klub neće moći da organizuje dve utakmice NFL lige. Totenhem je saopštio da pozajmljeni novac neće iskoristiti za dovođenje igrača.

– Uvek smo vodili klub na samoodrživoj finansijskoj osnovi. Već sam rekao 18. maja, tokom mojih 20 godina u klubu, bilo je mnogo prepreka na putu, ali nijedna ovako velika, pandemija korona virusa se pokazala kao najozbiljnija od svih. Neophodno je da sada svi radimo zajedno, naučnici, Vlada i ostali stručnjaci, da nađemo bezbedan način da vratimo gledaoce na sportske i zabavne manifestacije – rekao je predsednik Totenhema Danijel Levi.

Londonski velikan je poslednje četiri godine igrao u Ligi šampiona i to mu je donosilo zaradu, ali ove sezone se muči da se plasira u najskuplje takmičenje, pošto je trenutno osmi na tabeli sa sedam bodova zaostatka za Čelzijem na četvrtom mestu, koje vodi u Ligu šampiona. Premijer liga će se nastaviti se 17. juna, a do kraja sezone ostalo je da se odigra još devet kola.