Seku Sanogo
EPA/Andrej Cukic
Seku Sanogo

EPA/Andrej Cukic

Seku Sanogo, Foto: EPA/Andrej Cukic

Eho 163. večitog derbija i dalje odzvanja Topčiderskim brdom. Najavljeno je da će biti kažnjeni i Partizan kao organizator i Crvena zvezda usled nepoštovanja protokola u suzbijanju pandemije virusa korona, a dok se čekaju te sankcije, neke se već znaju.

Prvotimac Crvene zvezde Seku Sanogo propustiće naredne dve utakmice Superlige Srbije, jer ga je Disciplinska komisija FSS kaznila zbog ponašanja na stadionu u Humskoj 1. Vezista iz Obale Slonovače zaradio je dva žuta kartona, drugi u sudijskoj nadoknadi, sudija Novak Simović ga je isključio, te iako je u ovakvim slučajevima najčešća kazna jedan meč pauze, na današnjem sastanku na Terazijama odlučeno je da Sanogo bude na hlađenju duplo duže.

Seku Sanogo

Marko Metlaš

Seku Sanogo, Foto: Marko Metlaš

To znači da će propustiti nedeljni meč sa Javorom na stadionu „Rajko Mitić“, kao i gostovanje u Surdulici 1. novembra.

U međuvremenu je Partizan tražio kaznu za Sanoga, navodeći da je zbog udarca prstom u oko prvotimac Zvezde povredio Sejdubu Sumu, međutim, nije precizirano da li su se disciplinci prilikom donošenja odluke vodili zahtevom večitog rivala.

Osim što Dejan Stanković neće moći da računa na Sakua Sanoga, kaznu u visini od 55.000 dinara platiće Crvena zvezda. Na 163. večitom derbiju njeni igrači skupili su osam žutih kartona (Falčineli, Katai, Sanogo, Gobeljić, Degenek, Pavkov, Eraković, Gajić).

PROČITAJTE JOŠ: