Luka Jović i Adi Hiter (Ajntraht)
EPA-EFE/RONALD WITTEK
Luka Jović i Adi Hiter (Ajntraht), Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Ajntraht je pobedio Šalke 3:1. Preokret je nastao kod rezultata 1:1 kada je u 62. minutu ušao Luka Jović.

Vratio se u Frankfurt i za pola sata na dve asistencije Filipa Kostića postigao dva gola.

- Neverovatan osećaj! Pobeda, dva gola. Nisam mogao da zamislim bolji povratak. Nadam se da je ovo samo početak i da najbolje tek dolazi. Hvala svima na podršci. Želim da svoj prvi gol posvetim velikom profesionalcu, neverovatnom vođi, pravom prijatelju, velikom čoveku sa kojim mi je bila čast da podelim teren, našem kapitenu Davidu Abrahamu. Drugi pogodak posvećujem velikom navijaču Ajntrahta, koji je nedavno preminuo i ostavio voljenu suprugu i troje dece. Počivaj u miru - napisao je Luka.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic)

- Pitao sam Luku pre meča: "Koliko golova ćeš da daš?". Odgovorio je: "Ako budem igrao 15 minuta, daću jedan". Na to sam samo konstatovao: "Znači, ako budeš igrao pola sata, daćeš dva". I to je čovek i uradio. Moram nešto da mu dam za nagradu - rekao jeLukin saigrač Đibril So.

Jović je u sezoni 2018/19. postigao 17 golova na 32 utakmice u Bundesligi. Bio je strelac 10 golova na 14 mečeva u Ligi Evrope.

Tugaljivo je trener Šalkea Kristijan Gros konstatovao:

- Moja ekipa nije bila dovoljno dobra da zaustavi Luku Jovića. On ima ogroman kvalitet.

Španska "Marka" se osvrnula na odluku Reala da ga pošalje na pozajmicu.

- Problem za Real nije što je Luka danas dao gol, već što je dao dva. Isto koliko i u Realu za 18 meseci. Sada će Real dobiti porciju kritika i ismevanja, ali kada se glave ohlade, trebalo bi slaviti svaki Jovićev gol u Frankfurtu i nadati se da će u junu Real dobiti nazad kompletnijeg igrača sa više samopouzdanja. A kada se vrati, treba mu pružiti ljubav, veru i veću minutažu.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Krivi Stojko

17.01.2021 23:36

Sada trebaju da uzmu Realu 100 miliona za Kostica!!!