Mikel Ojarzabal (Real Sosijedad)
EPA/Julio Munoz
Mikel Ojarzabal (Real Sosijedad), Foto: EPA/Julio Munoz

Real Sosijedad, Everton, Lil, Lajpcig, Milan. Ne, ne radi se o grupi Lige Evrope niti o timovima koji se bore da dovedu igrača za 20 ili 30 miliona evra, što je u današnje vreme svota koju može da priušti svaki osrednji klub iz liga petice.

Navedeni klubovi su trenutno vodeći u La Ligi, Premijer ligi, Ligi 1, Bundesligi i Seriji A.

Gledajući imena još je najmanje "sporan" Lajpcig, kao prošlosezonski učesnik polufinala Lige šampiona i prvi pratilac neprikosnovenog Bajerna u Nemačkoj.

Milan se godinama muči da izbori Evropu, Real iz Sosijedada i Everton su presrećni kad se nađu u gornjem delu tabele, dok je Lil redovno na evro sceni.

Ipak, trenutno su ovo vodeći klubovi liga petice. I, gledajući kako igraju, nisu daleko od toga da iznenade kada se bude spuštala zavesa na takmičenja...

Everton je preporodio dolazak Hamesa Rodrigeza, ali živnuo je i centarfor Domenik Kalvert-Levin, skoro da nema meča na kom nije postigao gol, i na Mersisajd derbiju Everton - Liverpul je desetak minuta pred kraj doneo izjednačenje glavom (2:2).

Zlatan je zlatan. Milanu čak možda vredi i više, poput platine. Bez njega su Milanezi drugi tim. Čim se oporavio od korona virusa istrčao je na teren i u Dela madonina derbiju sa Interom sa dva gola doneo pobedu (2:1).

Portu, Januzaj i kapiten Ojarzabal predvode baskijski Real, glavne su poluge u svakom pozitivnom rezultatu tima.

Jilmaz je glavna karika u Lilu koji posle sedam mečev ne zna za poraz u Francuskoj.

Lajpcig nije poremetio odlazak Vernera u Čelzi, Anhelino, Polsen i Forsberg tresu mreže i ne haju za rivale. Ključna kupovina, čini se, odrađena je prošle godine, kada je doveden Dani Olmo iz zagrebačkog Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore
Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: