Umar Sadik
Printscreen/Twitter/@U_D_Almeria
Umar Sadik

Printscreen/Twitter/@U_D_Almeria

Umar Sadik, Foto: Printscreen/Twitter/@U_D_Almeria

Doskorašnji napadač Partizana Umar Sadik biće zvezda prelaznog roka u Španiji, ako ne ovog, onda na leto. Fantastične partije u dresu Almerije preporučile su Nigerijcima mnogo većim klubovima od Almerije, a deluje da je u ovom trenutku Sevilja prvi kandidat za kupovinu ljubimca navijača Partizana.

Da li je Sadik najbolji strani napadač koji je igrao u Partizanu?

 

Čelnici šestostrukog osvajača UEFA Kupa/Lige Evrope žele da dovedu Sadika kao zamenu za Luka de Jonga. Holanđanin se nije pokazao u Sevilji onako kako se od njega očekivalo i nalazi se na izlaznim vratima kluba.

Prema pisanju Glasa Almerije, koje potvrđuje i uticajni madridski As, saudijski vlasnici Almerije su letos, po dolasku Sadika iz Humske, postavili otkupnu klauzulu na 60.000.000 evra. Činjenica da je reč o bogatom klubu, kojim rukovodi šeik Turk Al Šeik, pokazuje odlučnost crveno-belih da insistiraju najpre na ostanku makar do kraja sezone, a onda i na visokoj ceni, s obzirom da čak ni u doba globalne krize nisu prinuđeni da prodaju najbolje igrače.

Sevilja je pre dva dana prodala Karlosa Fernandeza Sosijedadu za 10.000.000 evra i mora da dovede napadača što pre. Ipak, realnije je da se to dogodi na leto i da Sadik bude zamena za Luka de Jonga.

Problem za Sevilju ili bilo koji drugi klub koji želi Sadika rizikuje da plati Sadika znatno više na u junu nego sad. Pomenutih 60.000.000 evra je obeštećenje u okolnostima koji podrazumevaju Almeriju kao člana Segunde, dok se prema saznanjima Asa klauzula automatski pomera na 80.000.000 evra u slučaju plasmana u La Ligu. Tako da ne bi bilo iznenađenje da Sadik do kraja meseca promeni klub.

U svakom slučaju, zaradiće i Partizan. Osim glavnice od 5.000.000 evra, sleduje mu još 3.000.000 evra ukoliko Almerija uđe Primeru bilo kad tokom trajanja ugovora (do leta 2025), još 500.000 evra ukoliko u bilo kojoj sezoni postigne najmanje 20 golova, dodatnih 500.000 pod uslovom da odigra 50 utakmica. A 40 odsto od transfera u neki drugi klub, samo da se posao realizuje pre plasmana Andalužana u Primeru. U suprotnom, na Topčidersko brdo stiže između deset i 20 odsto vrednosti budućeg transfera. S obzirom da ga su ga crno-beli platili Romi svega 1.750.000 evra jasno je da su napravili odličan posao sa Nigerijcem.

PROČITAJTE JOŠ: