Vinsent Eze
FK Čukarički
Vinsent Eze

FK Čukarički

Vinsent Eze, Foto: FK Čukarički

Posle pauze od čitavih 76 dana biće nastavljeno takmičenje u Super ligi Srbije. U međuvremenu, odlučeno je da se odigra još samo četiri kola, bez takmičenja u plej-ofu i plej-autu. Kad se pogledaju parovi narednog, 27. kola, nema dileme da će derbi biti igran u Novom Sadu, gde će se sastati domaća Vojvodina i Čukarički, dve ekipe koje se bore za plasman u Evropu.

Uvek su susreti ova dva tima bili neizvesni, tako je bilo i u prvom duelu u sezoni, u kojem su mreže mirovale (0:0). Novosađani će imati priliku da ostvare možda i odlučujući korak ka evropskoj vizi, a Čukarički da ostane u trci. Protivnika odlično poznaje zimsko pojačanje Brđana, Vinsent Eze, momak koji je upravo iz Novog Sada došao među belo-crne.

- Očekujem vrlo tešku utakmicu. Odlično poznajem Vojvodinu, sjajan su tim. Bio sam njihov član u prvom delu sezone, dobro se sećam i utakmice na Banovom brdu, kad je bilo 0:0. S obzirom da oba tima imaju ambicije da naredne sezone nastupaju u Evropi, verujem da nas čeka kvalitetan meč. Naravno, bio bih presrećan ukoliko moj sadašnji tim ostvari pobedu. Dobro smo trenirali, slušali sve što nam stručni štab priča. Idemo u Novi Sad u pozitivnom raspoloženju, nadam se da ćemo se tako i vratiti – istakao je Eze.

U međuvremenu Nigerijac se odlično uklopio u tim, ali ga je povreda pre pauze onemogućila da ostvari zapaženije partije u dresu Čukaričkog. Za sada je odigrao samo dva meča za Brđane, ali nema sumnje da će biti važan deo tima Aleksandra Veselinovića u finišu sezone.

- Osećam se sjajno u Čukaričkom, saigrači su me odlično prihvatili, a na svakom koraku se vidi da je organizacija kluba izuzetno profesionalna. Na nesreću, imao sam problema sa donjim delom leđa, ali uz pomoć fizioterapeuta i specijalnog programa rada na treninzima, oporavio sam se. Sada sam spreman za izazove koji nas očekuju u najbitnijem delu sezone, počevši od duela sa Vojvodinom – kazao je Eze.

Momak koji je pre Čukaričkog u Srbiji nastupao za Metalac i Vojvodinu, a u inostranstvu je igrao u Turskoj, Tunisu i na Kipru, nije želeo da zapostavi ni takmičenje u Kupu Srbije.

- To je još jedan put do plasmana u Evropu. Dobro poznajem i ekipu Radničkog, uvek su mečevi sa njima bili zanimljivi. Odlična stvar za nas je što ćemo meč četvrtfinala igrati u Beogradu. Nadam se prolasku u narednu rundu, gde bi nas opet čekao težak rival – svestan je Eze.