Uroš Račić
EPA
Uroš Račić

EPA

Uroš Račić, Foto: EPA

Račić je iskoristio šansu posle dokazivanja na pozajmici u portugalskom Famalikau i posle dve trećine sezone obasut je pohvalama. 

Poslednju je izrekao bivši kapiten Valensije, Gaiska Mendijeta.

„Sjajan je fudbaler Uroč Račić. Fizički izuzetan, više defanzivni nego ofanzivan, a Valesnija baš i nema takve igrače koji mogu da odgovore zahtevima na poziciji zadnjeg veznog. Izvanrednim udarcem sa velike udaljenosti, protiv Atletika, pokazao je sposobnost da daje golove, videlo se i na nekim utakmica pre gostovanja u Madrdu da ima snažan šut i to koristi kad se nađe u blizini kaznenog prostora“, istakao je Mendijeta.

Ove sezone Račić je odigrao 22 utakmice (18 u La ligi, četiri u kupu), na terenu proveo 1453 minuta, postigao je i dva gola, a Špance je oduševio prilagodljivošću. Kad ga je Valensija kupila od Crvene zvezde za 2.200.000 evra ideja je bila da izraste od kreatora igre, da bi se posle kaljenja u Primeiri transformisao, a kod trenera Havija Grasije postao tipični zadnji vezni, koji osvaja lopte. Primera radi, nedavno je protiv Elčea i Bilbaa oduzeo čak po devet lopti protivniku, u minuloj rundi sa Seltom jednu manje, ranije na gostovanju Valjadolidu sedam. Radi sve što bi centralni vezista trebalo. Pritom...

„Može da bude od velike koristi prilikom prekida. Visok je, snažan i dominantan u vazduhu. Doneo je Valensiji ono što nije imala na poziciji centralnog veziste. Naravno, golovi podižu samopouzdanje i igraču i ekipi, a verujem da ćemo ga do kraja seozne sve češće gledati u izdanjima kakva je pružao u bliskoj prošlosti“.

PROČITAJTE JOŠ: