Barselona
(AP Photo/Joan Monfort)
Barselona

(AP Photo/Joan Monfort)

Barselona, Foto: (AP Photo/Joan Monfort)

"Nakon teških optužbi koje je jutros izneo gospodin Rusand u intervjuima medijima, Barselona kategorički odbacuje bilo kakav čin koji bi se kvalifikovao korupcijom. Zbog toga zadržava pravo na pokretanje pravnog postupka", stoji u saopštenju Barselone.

U drugom mesecu ove godine, razni mediji su preneli da je kompanija "I3Venture", koju je Barselona angažovala za komunikaciju preko društvenih mreža, stvarala lažne profile preko kojih je pisala negativne komentare o protivnicima predsednika Đosepa Marije Bartomeua, uključujući kandidata za predsedničke izbore Víktora Fonta, ali i Lea Mesija, koji odugovlači s produženjem ugovora.

Barselona

AP Joan Monfort

Barselona, Foto: AP Joan Monfort

Na pitanje da li smatra da je "neko stavio ruku u blagajnu", odgovorio je potrvrdno:

"Kada platiš milion evra za nešto što vredi 100.000 evra. Ne znam ko je to bio, ali moguće je", rekao je.

Kompanija "I3Venture" je bila zadužena za praćenje sadržaja na društvenim mrežama, odnosno trebala je da prati što se piše i objavljuje o Barseloni, te istovremeno da ulepšava imidž kluba preko društvenih mreža.

Račun od milion evra kojeg je izdala za svoje usluge bio je navodno podeljen na manje račune od po 200.000 eura.

"To oko društvenih mreža je prljav posao. Verujem da je neko uzeo novac, premda ne verujem da je to bio netko iz uprave. Sada je otvorena istraga koja će reći što se dogodilo. Bartomeu to zna", rekao je Rusand.