Fudbaleri Partizana
FK Partizan
Umar Sadik

Alo!/Marko Metlaš

Umar Sadik, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Klub iz Humske nije uspeo da načini finalni korak do plasmana u nokaut faze Lige Evrope, ali crno-beli ne žale previše jer znaju da su probili nekoliko mladih igrača na evropsko tržište.

Najistaknutiji među njima bio je pozajmljeni igrač Rome Umar Sadik koji je postao član idealne postave dosadašnjeg toka takmičenja. Za 12 utakmica, računajući kvalifikacije je upisao pet golova.

"Lep kompliment i velika motivacije za sve dalje. Naravno u ovom trenutku je teško govoriti o fudbalu, jer je čitav svet okrenut ka tome kako da 'preživi' i ozdravi stanovništvo. Ipak, ovakve stvari daju energiju, da uvek ima neko ko zaista gleda šta i kako radite i da nagrada uvek stigne kad treba. Hvala svima, a nadam se da ćemo biti svi još jači kada sve ovo prođe", izjavio je Sadik

Odlična forma je privukla brojen zainteresovane timove koji su se tokom zimskih priprema u Beleku trudili da namame crno-bele za prodaju, ali je uprava i struka odlučila da se otkupi ugovor i potpiše nov sa Partizanom.

U psotavi su još golman Kluža Arlauskis, odbranu čine Vidmer (Bazel), Megvajer (Man. Junajted), Trojner (LASK), Saka (Arsenal), u veznom redu su Zaniolo (Roma), Granero (Espanjol) i još dva člana "crvenih đavola" Fred i Fernandeš. Društvo Sadiku u napadu pravi Morelos iz Rendžersa.

Idealni tim Lige Evrope

WhoScored.com

Idealni tim Lige Evrope, Foto: WhoScored.com