Omladinci Crvene zvezde
FK Crvena zvezda
Omladinci Crvene zvezde

FK Crvena zvezda

Omladinci Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su u sredu uveče uspeli da eliminišu Šerif na gostovanju u Moldaviji. Rezultat je bio nerešen (0:0), a onda je usledila penal serija i pobeda crveno-belih 4:2. Identičan put prošli su i Zagrepčani. U njihovom duelu s imenjacima iz Kijeva bilo je 0:0 posle 90 minuta igre, pa su mesto u osmini finala dobili posle penal lutrije.

Izabranici Slavoljuba Đorđevića bili su sjajni u takmičenju po grupama, zauzeli su drugo mesto sa 11 bodova u konkurenciji Totenhema, Olimpijakosa i Bajerna, pa u osmini finala elitnog takmičenja ne mogu da se sastanu jedino na vršnjacima iz Minhena. U središtu UEFA u Švajcarskoj danas će takođe biti određeni parovi četvrtfinala i polufinala, s tim da će žreb biti potpuno otvoren i bez regulativnih ograničenja.

Čelsi i Barsa najuspešniji

Omladinci Čelsija i Barselone dele prvo mesto kada je reč o broju trofeja u Ligi šampiona do 19 godina (po dva), dok su fudbaleri Porta (prošlogodišnji pobednik) i Salcburga prestižnu titulu osvajali jednom. Real Madrid je jedina ekipa koja je svih sedam puta uspevala da stigne najmanje do osmine finala, a po jednom manje takav podvig je polazilo za nogom rivalskim klubovima iz Španije - Barseloni i Atletiko Madridu.

Do kraja nokaut faze igra se po jedan meč, domaćin osmine finala i četvrtfinala biće prvi izvučeni klubovi na žrebu, dok će se polufinale i finale igrati na stadionu „Kolovrej” u Nionu.

- Zaslužili smo pobedu protiv Šerifa u Moldaviji. Nećemo se na tome zaustaviti, a u narednim rundama nas čekaju najbolje evropske ekipe - poručio je golman Andrija Katić, junak penal serije na meču u Tiraspolju.

Od osnivanja Lige šampiona za omladince 2013/14, pandanu elitnog klupskog takmičenja, koji je takođe pod okriljem Evropske kuće fudbala (UEFA), najveći uspeh dosad je imao Brodarac koji je prošle sezone u plej-ofu eliminisan od Mančester junajteda.

Na Čuku za 400 dinara

Seniori Crvene zvezde sutra od 14.30 na prolećnoj premijeri gostuju Čukaričkom. Karte za meč na Banovom brdu puštaju se u prodaju danas (Blagajna „Marakane” od 10 do 16 časova), a cena za istočnu tribinu na kojoj će biti smešteni gostujući navijači iznosi 400 dinara. Ulaznice je moguće kupiti i na dan utakmice, od 10 sati pa sve do početka meča, na blagajnama stadiona FK Čukarički.

Potencijalni rivali Crvene zvezde

Ajaks (Holandija)
Atalanta (Italija)
Inter (Italija)
Juventus (Italija)
Benfika (Portugal)
Liverpul (Engleska)
Derbi Kaunti (Engleska)
Mitjiland (Danska)
Atletiko Madrid (Španija)
Real Madrid (Španija)
Dinamo Zagreb (Hrvatska)
Salcburg (Austrija)
Ren (Francuska)
Lion (Francuska)

Termini mečeva u nokaut fazi:

Osmina finala
3. i 4. mart
Četvrtfinale
17. i 18. mart
Polufinale
17. april (igra se u Nionu)
Finale
20. april (igra se u Nionu)