Milan Gajić (Crvena zvezda)
FK Crvena zvezda
Milan Gajić (Crvena zvezda)

FK Crvena zvezda

Milan Gajić (Crvena zvezda), Foto: FK Crvena zvezda

Defanzivac Crvene zvezde Milan Gajić našao se na spisku reprezentacije Srbije za utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Novi selektor Dragan Stojković pozvao je beka za mečeve protiv Republike Irske, Portugalije i Azerbejdžana.

Desni bek crveno-belih od početka sezone 2020/21. odigrao je 34 utakmice i postigao jedan gol, na gostovanju Vojvodini u Novom Sadu.

Upisao je defanzivac 11 nastupa u evropskim duelima i jedan u Kupu Srbije. Posebnu pažnju Gajić je skrenuo na utakmici protiv Slovana u grupnoj fazi Lige Evrope kada je uspeo da da gol i pomogne timu da dođe do ubedljive pobede.

Momak rođen u Vukovaru istakao je da je počastvovan time što se našao na spisku novog selektora reprezentacije Srbije Dragana Stojkovića.

- Presrećan sam, velika je čast što sam ponovo dobio poziv za nacionalni tim. Svaki igrač se potajno nada da će biti pozvan u reprezentaciju i to je za mene jedna radosna vest. Zahvalio bih se selektoru Stojkoviću na ukazanom poverenju. Radi se o legendi Crvene zvezde i srpskog fudbala, tako da je dodatna čast dobiti njegov poziv. Želeo bih da zajedno zacrtamo ciljeve i radimo na njihovom ostvarenju u narednom periodu – istakao je Milan.

Istakao je da su odlične partije u crveno-belom dresu bile od velikog značaja za dobijanje poziva.

- Dobra sezona je iza nas, svi zacrtani ciljevi su ostvareni. Prezadovoljan sam igrom tima i partijama koje sam pružao. Nadam se da ćemo u budućnosti nastaviti još više da se usavršavamo i unapređujemo nivo igre. U fudbalu nema vremena za odmor i svaka sledeća utakmica je najbitnija. Mi smo maksimalno skoncentrisani na postavljeni cilj, a to je dupla kruna.

Gajić se podsetio dosadašnjih igara u dresu srpske reprezentacije.

- U mlađim reprezentativnim selekcijama sam bio učesnik i evropskih i svetskih takmičenja. Osvojio sam Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, tako da znam kako je igrati na velikim takmičenjima. Naravno znatno je veća odgovornost igrati za A selekciju, ali cilj je isti. Već u martu nas očekuju tri kvalifikacione utakmice. Treba se spremati korak po korak i težiti zacrtanom cilju, a to je plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ: