Rajan Babel
AP Photo/Bernat Armangue
Rajan Babel

AP Photo/Bernat Armangue

Rajan Babel, Foto: AP Photo/Bernat Armangue

Veliku pobedu slave fudbaleri Hetafea, u predgrađu Madrida "pao" je Ajaks sa 2:0 u prvoj utakmici 1/16 finala Lige Evrope, uz golove Dejversona i Kenedija, ali priča se i te kako o još jednom detalju sa utakmice.

U centru pažnje bio je napadač gostiju Rajan Babel koji je priredio mali "performans" imitirajući igrača španskog kluba kojeg je prethodno faulirao.

Ništa sporno za Babela nije bilo u prekršaju, ali jeste u navodnoj glumi koju je prepoznao kod rivala, što ga je izbacilo "iz takta", pa je krenuo da se valja po travi i da zapomaže - baš kao što je to radio Alan Nijom. Pritom mu se unosio i u lice, pokušao da ga isprovocira, ali nije se dao Nijom.

Ajaks je na kraju bolno nokautiran golom u 94. minutu, stoga će imati težak posao u revanšu, a pogled na jedan statistički detalj tačno otkriva šta je bio glavni razlog poraza Holanđana.

Naime, meč Hetafea i Ajaksa, sama igra zapravo, trajala je tek 42 minuta (ostatak vremena prekidi), što je najmanje vreme igre na jednoj utakmici u Ligi Evrope još od 2009. godine.