Liga šampiona
EPA
Liga šampiona

EPA

Liga šampiona, Foto: EPA

Fudbaleri Čelsija postali su prvi učesnici osmine finala nakon što su u Francuskoj savladali Ren sa 2:1. Junak pobede "plavaca" bio je rezervista Olivije Žiru koji je u 91. minutu pogodio glavom za velika tri boda i miran nastavak takmičenja za Engleze.

Sasvim pristojan meč uz tri pogotka u Francuskoj i može se reći zaslužena pobeda gostiju iz Engleske koji su pored pogodaka imali dve sjajne šanse kada je Timo Verner na samom početku utakmice promašio gol sa svega pet metara, a onda u drugog delu igre pogodio mrežu, ali je VAR signalizirao ofsajd poziciju. Utešni gol za Ren delo je Žirasija koji je zamalo doneo bod svom timu u 85. minutu, ali je Žiru odlučio drugačije.

Liga šampiona

EPA

Liga šampiona, Foto: EPA

Dosta zanimljivije bilo je u duelu Krasnodara i Sevilje u Rusiji (1:2), a Španci su se pridružili Čelsiju i overili prolaz među 16 najboljih ekipa. Rusi su bili blizu da im pokvare planove, ali je pogodak u 95. minutu otklonio sve dileme.

Bili su bolji gosti u većem delu meča, rano stigli i do pogotka preko Ivana Rakitića u 4. minutu, ali je Vanderson u 56. odgovorio, ali je do kraja El Hadadi u poslednjem minutu meča pogodio za pobedu Španaca. Krasnodaru i Renu preostaje borba za treću poziciju i proleće u Evropi, makar u Ligi Evrope.

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ: