Nikola Trujić
EPA/ZSOLT CZEGLEDI
Nikola Trujić

EPA/ZSOLT CZEGLEDI

Nikola Trujić, Foto: EPA/ZSOLT CZEGLEDI

Pauza i neizvesnost zbog pandemije nikom nisu prijali?

- Prošlog vikenda igrali smo prvu test utakmicu. Gorim od želje da se borim za bodove iako su uslovi specifični i nema publike - kaže na početku razgovora za „Alo!“ napadač Debrecena Nikola Trujić (28).

Prvi meč, pa odmah najteži rival?

- Odmerićemo snage u Budimpešti sa liderom Ferencvarošem. To je zaostali meč, a ovog vikenda igraće se i kup. Redovno kolo na programu je sedam dana kasnije. Do kraja ima osam kola jer nisu skraćivali ligu. Nastaviće se borba za titulu između Ferencvaroša (dve utakmice manje i tri boda više) i Fehervara.

Crveno-bela i crno-bela krila

Tokom zime u Debrecen je stiglo pojačanje?

- Da, u liku Luke Milunovića, koji je prethodno igrao u Maleziji za Melaku. Sada, osim Partizana, i Crvena zvezda ima predstavnika u Debrecinu. Klub je prošle sezone bio senzacionalno treći, trenutno nas drma kriza, ali verujem da ćemo izboriti opstanak.

Da li ste prekidali treninge?

- Kratak period, radili smo dosta individualno. Ubrzo smo krenuli i sa radom u trening-kampu. Grupe od po šest fudbalera, bez kontakta.

Imate zanimljiv ugovor?

- Potpisao sam na godinu plus dve, s klauzulom da ukoliko odigram 60 odsto mečeva, a to sam već ostvario, automatski imam produžetak saradnje. Gazda je voljan je da me pusti ukoliko dobijem izdašnu ponudu. Odgovara mi kvalitet lige. Grad je drugi po veličini u Mađarskoj i idealan za život. Naročito za nas sa malom decom jer ima dosta parkova i zelenila. Podseća me na Novi Sad.

Nikola Trujić sa detetom

Privatna arhiva

Nikola Trujić sa detetom, Foto: Privatna arhiva

U aprilu ste po drugi put postali otac?

- To je jedan od razloga što nismo ni dolazili u Srbiju. Sigurnije smo se osećali u Mađarskoj - iskren je Trujić.

Kako su se u vanrednim merama snašli srpski fudbaleri?

- Koronu nisam ni osetio! Živim u Debrecenu, koji ima 350.000 stanovnika, ali svi su se strogo pridržavali uputstava. Bezbolno smo pregrmeli najrizičniji period, uglavnom na ulicama i u gradskim parkovima jer nije bilo policijskog časa. Najveće žarište bila je Budimpešta, koja je udaljena sat i po vožnje, ali je i tamo situacija pod kontrolom - zaključuje Trujić, bivši napadač Partizana, Vojvodine i mlade reprezentacije Srbije.

Vignjević jedina lasta

Nebojša Vignjević (Ujpešt) jedini je srpski trener u mađarskoj eliti. U njegovom klubu su Pajović i Pauljević. Boje Zalaegeršega brani Nikola Mitrović, trio u Kišvardi je Protić, Simović i Obradović, tri Srbina ima i Diošđer (Karan, Brković, Danilović), u Mezekevešdu je Farkaš. Bivši mađarski reprezentativac Nemanja Nikolić (Legija i Čikago) ponovo je udarna igla Fehervara.