Nenad Lalatović
Alo Vladimir Marković
Nenad Lalatović

Alo Vladimir Marković

Nenad Lalatović, Foto: Alo Vladimir Marković

Brutalne uvrede na račun Nenada Lalatovića, trenera Vojvodine, i članova njegove najuže porodice koje su stigle od navijača Partizana probudile su u sjajnom stručnjaku zver koja je maštala o osveti. Naplata je stigla u najboljem mogućem trenutku za njega, u finalu srpskog kupa, u kojem je Lalatovićeva Vojvodina prekjuče posle boljeg izvođenja penala srušila snove crno-belih o petom uzastopnom peharu i time izazvala veliko razočaranje „grobara“.

Lalatović je tokom meča na „Čairu“ još jednom pokazao mentalnu snagu, ponovo je stoički podneo uvrede s tribina, da bi dan posle finala iz njega bukvalno proključale emocije.

- Nije bilo lako izdržati u onom grotlu, kada je ceo stadion skočio na mene i vređao moju ženu i ćerku. Stoički sam pretrpeo salvu uvreda. Pobeda je moja osveta! Stigla ih je božja kazna, božja ruka Nenada Lalatovića. Pobedio sam ih dva puta za pet dana. Bog je tako hteo, pošto su vređali moju porodicu, a ja sam ćutao, trpeo i borio se. Zato će sada za kaznu igrati prvo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Svi su zaboravili ko je Nenad Lalatović. „Grobari“ su preda mnom pali na kolena. Ja sam uzeo trofej i veselio se, a oni su morali da otkažu slavlje po beogradskim noćnim klubovima koje su prethodno zakazali misleći da će Partizan osvojiti Kup. Pobedu posvećujem svakom navijaču Vojvodine, gradu Novom Sadu, mom ocu, koji preživljava traumu kada mu vređaju ženu, i majci moje dece. Pokazao sam kakav sam borac - kaže Nenad Lalatović za „Alo!“.

Zvali su me iz Japana i nudili dvogodišnji ugovor

Nema sumnje da posle još jednog podviga u trenerskoj karijeri sjajnom stručnjaku neće manjkati ponuda za promenu sredine.

- Ne jurim pare. Imam dogovor s klubom da ako dobijem ponudu iz inostranstva mogu da odem. Pre nedelju dana su me zvali iz Japana da preuzmem jedan tamošnji klub, nudili su ugovor na dve godine. Ali odbio sam jer nisam mogao da povedem moj stručni štab. Ne idem nikuda bez mojih saradnika - rekao je Lalatović.

Poznati trener nije se na tome zaustavio.

- Ne mogu da opišem tenziju od trenutka kada sam kročio na teren „Čaira“, pa sve do poslednjeg minuta. Gađali su me kamenjem, stolicama, flašama, ali sam pokazao da mogu sam da se borim protiv „grobara“. Moraju da shvate da sam naučen da ih pobeđujem - rekao je on.

Pohvale za Kokezu i FSS

Lalatović se zahvalio čelnicima FSS-a na besprekornoj organizaciji finalnog meča.

- Želeo bih da se zahvalim i pohvalim Fudbalski savez Srbije i predsednika Slavišu Kokezu, koji su bili hrabri i dali šansu da utakmica bude 50:50. Sve pohvale i za sudijsku organizaciju. Partizan je pobedio Zvezdu, a mi Partizan dva puta u pet dana, sve je izjednačeno kada su šanse 50:50 - istakao je šef struke „lala“.

Čestitke stižu sa svih strana.

- Slavili smo, naravno, trajalo je do posle ponoći. „Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine“ bila je samo jedna od pesama koje su bile na repertoaru. Igrači su to zaslužili, oni su heroji Novog Sada. Hvala im za sve što su uradili za klub i mene kao trenera. Dobio sam više od 150 poruka, nikad veću podršku nisam imao. Nemanja Vidić mi je čestitao među prvima, poslao mi je fotografiju sa sinovima Stefanom i Petrom, koji su bili presrećni što je njihov kum pobedio Partizan i osvojio pehar - zaključio je Nenad Lalatović.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Komentari (1)

Stane

26.06.2020 08:24

Lalatovica treba da pregledaju vrhunski neuropsihijatri jer je kod njega sve vidljivo.neznam što priča da je upropastio partizan. Dva puta je vojvodina šutnula u gol idala dva gola.a partizan je imao prečke stative i najmanje 5 sto posto šansi.to se zove da je vojvodinai njen ttrener su imali ludu srecu da su ddošli do penala.samo im je bog pogledao.toliko o ovom izvikanom treneru