Uroš Đurđević, Leonardo
Marko Metlaš
Uroš Đurđević na večitom derbiju

Goran Srdanov

Uroš Đurđević na večitom derbiju, Foto: Goran Srdanov

Udarni dvojac je nosio crno-bele dod uple krune, a srpki fudbaler je potom otišao u Sporting iz Hihona.

"Dolazak u Partizan je moja najbolja odluka u dosadašnjoj karijeri. U crno-belom dresu sam dobio šansu da „vratim“ karijeru i maksimalno sam se trudio da tu priliku iskoristim. Imali smo nestvarnu sezonu, neverovatan stručni štab i igrački kadar sa mentalitetom pobednika, uspeli smo u jednom trenutku da navijače ujedinimo u borbi za duplu krunu. Bili smo sami protiv svih, što je publika osetila i davala nam bezrezervnu podršku", rekao je Đurđević.

Iako se pričalo da srpski napadač nije bio u najboljim odnosima sa brazilskim virtuozom, na terenu su predstavljali strah i trepet za rivale.

"Mnogo se pričalo tad, a i danas se govori, o mom odnosu sa Leonardom. Samo je jedno bitno: Partizan je te godine sa nama dvojicom, uz veliku pomoć svih saigrača, osvojio duplu krunu. Ne moram nekog da volim da bih ga cenio. Leo je jedan od najboljih stranaca koji je igrao u Srbiji i to zaista mislim. Nas dvojica smo upravo tim odnosom terali jedan drugog na maksimum i na taj način "gurali" Partizan do trofeja. Neke stvari ostaju u svlačionici i tako bi trebalo da bude. Iskren ću biti kada vam kažem da mi nedostaje taj rivalitet, da bih vrlo rado opet video Lea kao saigrača".

O trenutnom sastavu trenera Sava Miloševiža ima samo reči hvale.

"Sadašnji Partizan pod komandom Sava Miloševića je totalno se razlikuje od tima crno-belih kada sam ja igrao. Gledao sam nekoliko utakmica kada je Partizan odigrao zaista na vrhunskom nivou, tehnički doterano, lepo za oko. Tu se vidi i rad Savinog prvog pomoćnika Milana Đuričića, koji je neverovatan stručnjak. Imam utisak da je naša generacija bila mnogo srčanija na terenu od ovog tima Partizana. Predvodio nas je Sale Ilić, fudbalska gromada i to je bilo izuzetno bitno. Trener Marko Nikolić je majstor svog posla, tačno je znao kad da podigne tenziju u svlačionici, ali i pored aut-linije. Zato često kažem da je potrebno da se mnogo stvari skocka za bilo koji uspeh. Potrebno je biti strpljiv sa ovim momcima: kvalitet imaju i to je definitivno, samo je vreme potrebno".

Kod Miroslava Đukića u španskoj Segundi se nije naigrap, a na pitanje da li bi se vratio u Partizan je bio jasan:

"Povratak u Partizan će uvek biti opcija i tu ništa nije sporno. Kad će to biti niko ne zna. Zasad ću ostati u inostranstvu. Samo je jedno sigurno: neću dolaziti ako ne budem mogao da pomognem ekipi. U obzir dolazi samo Đurđević koji je spreman da ne štedi ni sebe, ni druge i koji ide i preko granice bola, jer drugačije ne zna", istakao je Uroš Đurđević.

Komentari (1)

ljuba8

23.03.2020 11:52

Pravi golgeter i borac.