Dijego Maradona
AP/Alessandra Tarantino
Dijego Maradona

AP/Alessandra Tarantino

Dijego Maradona, Foto: AP/Alessandra Tarantino

"Sve me je pogodilo, ovo su teški trenuci. Svi smo toliko tužni zbog onoga što se dogodilo, ali uveren sam da je Dijego otišao mirno. Odrastao sam sa njim, za njega me vežu nezaboravna sećanja. On mi je bio prijatelj i uvek sam ga branio, platio je za svoje greške," kazao je Ferara.

"Povukao sam se, nisam želeo da učestvujem u brojnim zahtevima koji su mi stizali iz celog sveta. Potpuno sam se izolovao. Međutim, kada me nazvao Bobo (Vijeri), osetio sam potrebu da budem među prijateljima i razgovaram o tome šta je Dijego za mene značio."

Ferara je stigao u prvi tim Napolija kada i Maradona. On iz omladinskog pogona, a Maradona iz Barselone. Sedam su godina delili svlačionicu osvojivši dve titule prvaka, Kup UEFA, italijanski Kup i Superkup. Maradona je napustio Napulj 1991. preselivši u Sevilju, dok je Ferara 1994. otišao u Juventus gde je igrao još 11 godina.

"Maradona je najviše grešio na svojoj koži. Uvek je govorio da ne želi da bude model i slažem se sa njim. Neko kaže da je Dijego bio heroj, ja kažem da su heroji savršeni, ne čine greške. Dijego je bio antijunak. Uprkos svojim slabostima postao je najbolji ikad."

Otkrio je kako bi se Maradona odlično slagao sa jednim igračem rođenim na jugu "Čizme".

"Maradona je imao ludu glavu, pomalo poput Antonija Kazana, možda bi se dobro i slagali," zaključio je Ferara sa osmehom.

PROČITAJTE JOŠ: