Filip Falko
Marko Metlaš
Filip Falko

Marko Metlaš

Filip Falko, Foto: Marko Metlaš

- Sve je krenulo početkom januara kada me je agent pozvao i rekao mi za ovakvu mogućnost. Odmah sam rekao “da”, jer sam želeo da steknem iskustvo igranja preko granice. I ovaj prvi mesec u Zvezdi je bio jako lep i pun događaja - rekao je Falko.

Posebno ga je privukla činjenica da je trener Zvezde Dejan Stanković.

- Stanković je kao trener isti kao što je bio igrač. Vrlo je tvrdoglav i o svakom i svemu vodi računa. On je čovek jakog karaktera, a iz Italije je doneo sa sobom mnogo toga na taktičkom i tehničkom planu. Daje nam veliku mogućnost da napredujemo kao igrači.

Tvrdi da će Zvezda igrati hrabro protiv Milana.

- Igraćemo isto kao u prvoj utakmici i u tom slučaju imamo šanse da ostvarimo veliki rezultat. Pobedom bismo prošli u naredno kolo, ali znamo da igramo protiv jednog od najjačih timova Italije i sveta. Biće teško, međutim, daćemo sve od sebe. Imamo veliko poštovanje prema Milanu, ali imamo i mi oružja koja ćemo izneti na teren i čekaćemo prave trenutke da napadnemo.

U Beogradu mu je lepo.

- Potrebno je vreme za potpunu adaptaciju, međutim, svi su me dočekali raširenih ruku, a grad je sjajan. Kako je igrati pred Zvezdinim navijačima sam tek delom osetio uoči prve utakmice sa Milanom. Biće fantastično kada stadion bude pun - podvukao je Filipo Falko.

Pročitajte još: