Veljko Paunović
Marko Metlaš
Veljko Paunović

Marko Metlaš

Veljko Paunović, Foto: Marko Metlaš

Reding je u prvom poluvremenu bio u potpuno podređenom položaju i već u sedmom minutu je mogao da ima gol zaostatka, ali je udarac Frizera odličnom reakcijom zaustavio Rafael Kabral. Gosti iz Južnog Jorkšira su i nakon toga imali inicijativu, pretio je Luk Tomas sa distance, ali je sve to bilo nedovoljno za promenu rezultata.

S druge strane, Rojalsi u prvih 45 minuta nisu uputili nijedan udarac ka protivničkom golu, za šta je u velikoj meri zaslužan i defanzivac gostiju, Mihal Helik, koji je tri minuta pre odlaska na odmor kao poslednji igrač u odbrani povlačenjem sprečio Lukasa Žoaa da izađe sam ispred čuvara mreže Džeka Voltona, zbog čega je "nagrađen" crvenim kartonom.

Sve je u nastavku bilo mnogo lakše za Paunovićevu ekipu.

Reding se oslobodio pritiska, mada nije pripretio do sredine drugog dela. A onda je iz prvog udarca ka golu Barnslija Jaku Meite, pogodio u 67. minutu, samo osam minuta nakon što je ušao u igru sa klupe.

Nedugo zatim, gosti su ostali sa devetoricom na terenu. Mads Andersen je zbog igranja rukom zaradio drugi žuti karton, nakon čega je Reding imao otvoren put ka drugim vezanom trijumfu. Potvrda istog stigla je ravno deset minuta posle vodećeg pogotka, spektakularnim volejom 18-godišnjeg Majkla Olisea.

U Šefildu gotovo identična situacija, mada sa drugačijim epilogom.

Venzdej, koji je u prvenstvo ušao sa -12 bodova, bio je i te kako motivisan da stigne do još jedne pobede, nakon trijumfa na startu protiv Kardifa.

Vladimir Ivić, Foto: Printscreen

Pripretile su Sove u dva navrata preko Džoša Vindesa u prvih 15 minuta, ali je to bilo praktično sve od domaće ekipe do kraja utakmice. Stršljenovi su na prvu konkretnu priliku čekali punih sat vremena, kada je udarac glavom rezerviste Stipea Perice zaustavio Kameron Doson. Pretili su potom Domingos Kina i Tom Kleverli, ali je Doson u oba navrata bio siguran, sačuvavši još jedan zlata vredan bod svojoj ekipi, koju već sada očekuje borba za goli život.

PROČITAJTE JOŠ: