Nemanja Vidić
Youtube/Stadium Astra
Nemanja Vidić

Youtube/Stadium Astra

Nemanja Vidić, Foto: Youtube/Stadium Astra

Vensan Kompani, legendarni bivši kapiten Mančester sitija i jedan od najznačajnijih igrača Premijer lige u istoriji, smatra da je zapravo Virdžil van Dajk broj jedan među štoperima u istoriji engleskog prvenstva koje je osnovano 1992. godine.

Holanđanin je došao u Liverpul za 75 miliona funti u januaru 2018. godine, a prošle sezone izmakla mu je Zlatna lopta, završio je iza Lea Mesija.

"Odlučio bih se za Van Dajka", odgovorio je Kompani, sadašnji igrač-trener Anderlehta, na pitanje o tome ko je najbolji štoper koji je igrao u Premijer ligi, "Čudno je to zato što nije bio na sceni toliko dugo kao neki poput Džona Terija, Rija Ferdinanda koji su igrali jako dugo. Ali znakovi koje pokazuje u poslednjih godina ukazuju na to da je i on mogao tako."

Vensan Kompani

EPA/Nigel Roddis

Vensan Kompani, Foto: EPA/Nigel Roddis

Potom je Kompani obrazložio svoje mišljenje.

"Njegov uticaj na tim je veliki, odbrambeni fudbaler osim na svoju igru mora da misli i na komunikaciju sa drugima i na to kako da tim učini čvršćim. Liverpul pre Van Dajka i posle njega potpuno su drugačiji timovi", zaključuje 34-godišnji Kompani. 

Mnogi komentari na društvenim mrežama bili su protivni mišljenju Kompanija i Belgijancu je većina zamerila izostavljanje Nemanje Vidića, po nekom ustaljenom mišljenju najboljeg defanzivca engleske lige u poslednje dve decenije.

 

Komentari (1)

Bane

11.05.2020 10:09

Kakav je stručnjak pokazuje plasman na tabeli. A, Kompani igrač. Smešno.