Paulo Dibala, FK Juventus, Juventus
Twitter/FC Juventus
Paulo Dibala, FK Juventus, Juventus, Foto: Twitter/FC Juventus

Milan i Juventus su odigrali 1:1 u prvom meču polufinala Kupa Italije, uz rekord po broju navijača. Meč na stadionu San Siro gledalo je 73.114 navijača, što je najviše u polufinalu najmasovnijeg takmičenja u istoriji Italije.

Domaćin je bio bolji rival u većem delu meča, Juventus je loše odigrao, jasno je da su izabranici Maurisija Sarija u rezultatskoj krizi. Odbrana Stare dame se dugo povijala, a konačno je popustila u 61. minutu, kad je centaršut Kastiljeha u gol pretvorio Ante Rebić. Rosoneri su sve do 72. minuta i crvenog kartona za Tea Ernandeza bili bolji rival, ali brojčanu nadmoć gosti iz Torina uspeli su da iskoriste i tako izbegnu poraz.

Izjednačio je Ronaldo u 90. minutu iz penala, koji je i sam izborio, pošto je makazicama šutirao, a lopta je pogodila u ruku defanzivca Milana Davida Kalabriju, pa je sudija Paolo Valeri uz pomoć VAR tehnologije pokazao na belu tačku. Portugalcu je to bio gol na 11. uzastopnoj utakmici u dresu Stare dame. 

Dodatni problem za Milan uz loš rezultat pred revanš u Torinu za tri nedelje predstavlja činjenica da zbog suspenzija neće moći da igraju Zlatan Ibrahimović, Samu Kastiljeho i Teo Hernandez.