partizan - Napredak
FK Partizan - Miroslav Todorović
Slobodan Simović

Twitter/printscreen

Slobodan Simović, Foto: Twitter/printscreen

U intervjuu za beloruski portal Tribuna, Simović je istakao da se beogradski klub čuo sa njim još tokom leta.

"U stvari, priča oko Partizana počinje od kraja avgusta, pre našeg dvomeča sa Astanom za Ligu Evrope. Trener Partizana me je kontaktirao i pozvao me da pređem u njegov tim. Ali, tada nije znao da imam ugovor sa BATE Borisovim za još četiri meseca, pa sam mu rekao da moraju prvo da se obrate klupskom rukovodstvu. Koliko se sećam, Partizan je nameravao da proda Pavlovića Laciju 31. avgusta i da me tada kupi. Ali, nije uspelo. Pavlović nije prešao u Lacio, a ja sam ostao u Belorusiji".

Onda su usledili radikalni potezi BATE-a.

"U prvi mah klub iz Borisova je želeo da me zadrži, pričali su o produžetku ugovora. Samo nekoliko dana kasnije uprava kluba je promenila stav, tražila je Partizanu više novca za mene. Čini mi se da su se čak i dogovorili sa crno-belima oko obeštećenja. Ali, sve se odjednom promenilo poslednjeg dana prelaznog roka. Ljudi iz beogradskog kluba, koji su bili sa Pavlovićem u Rimu, na kraju su i dogovorili sve uslove sa Andrejem Kapskim, ali više nije bilo vremena čak ni da se pošalje novac, a kamoli da se završi papirologija".

Simović je bio kažnjen minimalnim ulascima i minutažom.

"Tokom jeseni sam igrao malo, samo tri utakmice. Ne znam zašto je bilo tako. Sastao sam se sa Andrejom Kapskim, razgovarali smo i sporazumeli se da bi bilo najbolje za sve da odem iz kluba. U prvi mah kada sam došao u BATE, potpisao sam na godinu dana. Ali, sećate se da sam 2018. godine imao tešku povredu. I pre nego što sam ponovo zaigrao, ponuđen mi je produžetak saradnje. Ne znam koji bi drugi klub to učinio za mene. U minuloj sezoni dao sam sve od sebe, sto odsto mogućnosti, ali nisam uvek mogao da odigram najbolje što mogu. Najviše zbog toga što nisam uvek igrao na svojoj poziciji, na mestu štopera. Zato imam utisak da nisam dao pružio koliko sam mogao".

Sada je Simović slobodan igrač.

"Po završetku sezone sam otišao iz Belorusije i počeo da skupljam ponude. Za mene je bila zainteresovan Visla iz Krakova, ali nismo se dogovorili oko uslova. Obnovili su se kontakti sa Partizanom, ali sada situacija nije ista kao letos. Oni me danas pozovu, pa se četiri dana ne javljaju. Mislim da je to neozbiljno. Možda su zbunjeni zbog toga što nisam igrao mnogo u poslednje vreme... Imao sam ponudu iz Kazahstana, ali mi se ne ide tamo ponovo, već sam igrao za Aktobe. Postoji mogućnost da karijeru nastavim u Mađarskoj“, rekao je Slobodan Simović.