Dragan Stoisavljević
FK Voždovac/Dušan Sandić
Dragan Stoisavljević

FK Voždovac/Dušan Sandić

Dragan Stoisavljević, Foto: FK Voždovac/Dušan Sandić

Mladi napadač zaigrao je u meču protiv Crvene zvezde samo pet dana nakon svog 16. rođendana i tada upoznao fudbalsku javnost Srbije sa svojim raskošnim talentom i najavio skori dolazak novog imena koje će se ucrtati na fudbalskoj mapi Srbije.

Koronavirus je suspendovao fudbalska takmičenja u Srbiji i sprečio sve ljubitelje fudbala da do kraja sezone na delu vide stasitog napadača, ali on ne žali već ovaj period vidi kao period u kojem može još više da radi na sebi i da se još spremniji vrati na teren.

 - Vreme provodim većinom kao i ostale kolege fudbaleri. Treniram dva puta dnevno, provodim vreme sa porodicom, gledam serije i čitam knjige. Fokusiran sam na to da moja forma trpi što manje dok sam u karantinu i zato se maksimalno trudim na treninzima i pazim na ishranu. Mislim da sam jedan od retkih kojima je uspelo da smršaju u izolaciji u kući (smeh). Ozbiljno sam shvatio ovaj karantin i želim da pored svega što se dešava iz njega izađem još jači i spremniji za sve što me čeka na terenu - počinje Stoisavljević.

 Zmajevi održavaju stalni kontakt putem video razgovora i grupnih treninga koji se održavaju putem interneta, a mladi Stoisavljvić ističe da mu upravo najviše nedostaju saigrači.

 - Naravno da sam svaki dan u kontaktu sa nekim od saigrača. Čujemo se redovno, i iskreno, nisam očekivao da bi oni mogli toliko da mi nedostaju. Ovo već predugo traje tako da sam se jako uželeo kluba, stadiona, treninga, ljudi u klubu, ma svega što ima veze sa Voždovcem. Jedva čekam da se sve ovo završi i da se vratimo redovnim aktivnostima i igranju fudbala - iskren je mladi napadač.

 Što se tiče nastavka prvenstva, ističe da je to ono što svi fudbaleri trenutno žele - ali ne po svaku cenu.

 - Ne znam kakve će biti odluke po pitanju nastavka prvenstva, ali naravno da je nama igračima najviše stalo da se prvenstvo nastavi, ali ne po svaku cenu. Moramo misliti na ono što je iznad svega, a to je zdravlje svih nas u Srbiji. Kada se ispune svi preduslovi, nadam se da ćemo se vratiti fudbalu i živeti kao i pre.

 I na kraju, iako mlad sa svojih 16 godina, Stoisavljević ima bitnu poruku za sve nas.

- Mislim da sam naučio da treba da cenim mnoge stvari u životu koje sam olako shvatao. Svaki trening, svaki susret sa prijateljima, šetnju, sve male stvari koje bi danas jako mnogo značile kada bi mogli da ih radimo. Nadam se da ćemo posle ovoga svi biti mnogo pametniji - poentira na kraju mladi napadač Voždovca.