Dejan Nedić
Alo!/Vladimir Marković
Dejan Nedić

Alo!/Vladimir Marković

Dejan Nedić, fudbalski sudija i maestro za klavirom, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Ekonomista, profesor, direktor, fudbalski sudija, funkcioner, TV analitičar, muzičar, kompozitor, pre svega otac i suprug - Dejan Nedić.

Ako ste čuli izraz „kao uključen u struju“, e baš je to junak ove priče.

- Oduvek sam takav, a zahvaljujući ljubavi, podršci porodice i saradnika, sve stižem. I uvek imam nove ideje. Sledeća je da u našoj ustanovi uvedem ekonomsko-sportsko odeljenje - kaže za „Alo!“ uvek nasmejani Nedić, inače direktor Druge ekonomske škole u Beogradu.

Dejan Nedić

Alo!/Vladimir Marković

Dejan Nedić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

U školi ga, blago rečeno, obožavaju. Da nije tako, ne bi 12 godina bio direktor, ranije profesor, a izglasan mu je još jedan četvorogodišnji mandat. Po četvrti put postao je i predsednik Skupštine društva škola Srbije.

- Prestižna smo ustanova sa 1.250 učenika i 98 profesora - u jednom dahu raportira Nedić.

Partizanovci mi kažu da sam „korektan ciganin“

Suđenje je mladalačka ljubav. Sve je išlo kao po loju dok na utakmici Crvenka-Železnik iz publike nije dobio kamen u glavu! Prebacio se među „mahače“.

- Imao sam dosta uspeha, ali ostaje žal što nisam bio učesnik večitog derbija. Etiketiran sam kao zvezdaš, mada su navijači Partizana uvek govorili da sam „korektan ciganin“ - kaže on.

- Pištaljkom najavljujem okupljanje nastavničkog veća! Poznati smo kao škola koja beleži sjajne rezultate na sportskom polju. Kroz nju su prošli Joveljić, Kukolj, Lutovac... - dodaje on.

Na pominjanje Milana Nedića, svojevremeno predsednika marionetske vlade, odsečno kaže:

- Nismo rod! Moji su iz Ugrinovaca, ispod Rudnika!

Supruga Dragica je ortodont, starija ćerka Sonja ima pet ispita do kraja ekonomije, pa iako je krenula očevim putem, Dejan tvrdi da je mlađa Nina više povukla na njega.

Dejan Nedić

Alo!/Vladimir Marković

Nedić u kancelariji direktora Druge ekonomske škole, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Ponosim se porodicom, a Nina je talentovana na mene, pošto sjajno peva, ide na balet, amaterski glumi u „Dadovu“.

Dejan Nedić

Alo!/Vladimir Marković

Dejan Nedić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Iako je mnogima poznat kao fudbalski sudija i TV analitičar suđenja u Ligi šampiona, genijalni Nedić je „multipraktik“.

- Muzika je moja velika ljubav, mada sam trenirao vaterpolo. Sviram klavir i klarinet i imam nižu muzičku školu. Najčešće pevam starogradske pesme jer imaju dušu. Pobedio sam (muzika i tekst) 1994. na „Beogradskom proleću“ pesmom „Čarobne noći“. Mirjana Peić je 1997. bila druga sa mojom kompozicijom, iza Olivera Njega.