Nemanja Belić
FK Čukarički
Nemanja Belić

FK Čukarički

Nemanja Belić, Foto: FK Čukarički

Čukarički je za rivala u prvom kolu Kupa Srbije imao ekipu iz elitnog ranga, koja je na svom terenu pve sezone pobeđivala Partizan i Vojvodinu. Brđani su na gostovanje u uvek neugodnom Novom Pazaru otišli posle dva vezana prvenstvena poraza, sa desetkovanim sastavom i ogromnim kadrovskim problemima.

I uz sve to, Admir Kecap je u 37. minutu iskoristio grešku odbrane belo-crnih, te je doveo Novi Pazar u vođstvo. Činilo se da će se loš niz po Čukarički nastaviti i u Kupu Srbije.

- Vezali smo dva poraza, što je veoma retka situacija u Čukaričkom. Evo, tu sam četiri godine, a na prste jedne ruke bih mogao da nabrojim koliko puta nam se u tom periodu tako nešto dogodilo. Uz to, dolazio nam je Kup meč, u kojem nemamo popravnog. Em što bi nam to bio treći vezani neuspeh, em bi nas eliminisao iz takmičenja u kojem imamo velike ambicije. Pre pet godina na Banovo brdo je stigao trofej Kupa Srbije, želimo da to ponovimo u skorijoj budućnosti, zašto da ne ove sezone. Jasno nam je bilo da bi poraz u Novom Pazaru bio vrlo bolan. Tu prepreku smo preskočili, iskreno se nadam da ćemo prilikom žreba za osminu finala imati mnogo više sreće – kazao je Nemanja Belić, uz Darka Puškarića najiskusniji u Čukaričkog.

Nedostajali su treneru Dušanu Đorđeviću i njegovom stručnom štabu već duže odsutni Marko Docić i Miladin Stevanović, dvojica igrača koja su se povredila u duelu protiv Proletera, Danilo Pantić i Marko Šarić, kao i suspendovani Asmir Kajević, koji je odradio jedan od dva meča kazne zbog isključenja protiv tima sa Slane bare.

- Od početka sezone nije zaigrala ekipa u kojoj bi bilo „projektovanih“ 11 startera, ako mogu tako da kažem. Svi koji su kročili na teren u Novom Pazaru pokazali su da na njih može da se računa. Na nama je da se sada vratimo na stari kolosek i da napravimo niz dobrih rezultata. Baš je Birmančević pre Kup meča kazao da nismo zaboravili preko noći da igramo fudbal. Svi znamo koliko Docić znači ovom timu, stvarno je to veliki hendikep za nas. Plus, nedostajalo je još igrača sa dosta superligaških sezona u nogama. Pokazalo se da Puškarić može da odigra na više pozicija, Kovač se vratio, bićemo bez Kajevića još samo jedan meč, nadamo se da bi Pantić već za gostovanje u Senti mogao da bude spreman – kazao je Belić, koji je potom dodao:

- Kad se svi oporave, siguran sam da smo kvalitetom u tri najbolja tima u Srbiji. Situacija je takva kakva je, ostaje nam da se „krpimo“ do kraja jesenjeg dela sezone, a da potom odradimo odlične pripreme i da na proleće budemo oni pravi. A do tada, počevši od meča u Senti, moramo da damo i više od trenutnog maksimuma.

U narednom kolu Čukarički će u Senti gostovati TSC-u (ponedeljak, 17 časova). Biće to jedan od derbija predstojeće runde Super lige Srbije.

- TSC nam je dužnik od prošle sezone. „Obišli“ su nas u jednom periodu na tabeli, usledio je prekid prvenstva zbog pandemije korona virusa. Naravno, žao nam je bilo što nismo mogli da se borimo do kraja i što nismo izborili ponovni plasman u Evropu, ali smo isto tako svim srcem bili uz klub iz Bačke Topole. Odigrali su meč protiv Steaue koji je ušao u anale svetskog fudbala, tako nešto će se teško ponoviti, svaka im čast na borbi. Sa jedne strane mi je bilo krivo što mi nismo na terenu, sa druge, zaista sam ih bodrio, sa nekima iz tog kluba sam igrao zajedno, protiv gotovo svih sam nastupao, odlično se poznajemo. Kad kažem da su nam dužnik, to gledam samo sa sportske strane. Portudićemo se da im se revanširamo i da ne ponovimo greške iz prošle sezone, kad smo ih nadigrali u Senti, kad sam i odbranio jedanaesterac, a vratili smo se poraženi. Ne mogu da kažem da smo bolji od njih, ali ni da su oni bolji od nas. Nijanse će odlučivati u derbiju kola u ponedeljak.

Aleksandar Đorđević u duelu protiv igrača Tsc-a

FK Čukarički

Aleksandar Đorđević u duelu protiv igrača Tsc-a, Foto: FK Čukarički

Belić je posle dužeg vremena odigrao zvanični meč za Čukarički, prvi ove sezone. Ipak, nije mu to smetalo da bude na očekivanom nivou, pauza gotovo da se nije ni osetila.

- Poslednji put sam branio protiv Mačve, na kraju prethodne sezone, u meču koji nije imao nikakav rezultatski značaj. Pre toga, između stativa sam bio protiv Radnika u Surdulici, krajem prošle godine. Eto, skoro godinu dana nisam igrao meč koji je imao neku sportsku tenziju.

Na golu Čukaričkog, još od prošle sezone, prednost je dobio Đorđe Petrović, koji je još uvek „bonus“ igrač. Odlične partije čuvara mreže dovele su ga na gol mlade reprezentacije Srbije, ali su i pobudile interesovanje timova iz lige „velike petorke“. Sve to vreme Belić je vredno trenirao, bodrio mlađeg kolegu Petrovića i čekao svoju šansu.

- Već imam dovoljno godina i iskustva da se na terenu to nije osetilo, niti u pripremi utakmice. Osećao sam se zaista odlično na terenu, drago mi je da sam pokazao da stručni štab može na mene da se osloni kad god to bude bilo potrebno – poručio je Nemanja Belić.

PROČITAJTE JOŠ: