Lalatović i Stanković
Marko Metlaš
Lalatović i Stanković

Marko Metlaš

Lalatović i Stanković, Foto: Marko Metlaš

Posle poraza njegovog tima protiv Crvene zvezde, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da su "lale" naivno primile golove. Vojvodina je poražena od ekipe Crvene zvezde 0:2, u derbiju 15. kola Super lige Srbije.

Da li će Vojvodina šampionat okončati iznad Partizana?

 

– Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a Crvenoj zvezdi na pobedi. U najavi utakmice, rekao sam da je protiv Zvezde teško igrati, jer imaju stvarno odlične igrače, a Deki ih vodi sjajno. Mojim igračima moram da zamerim to što smo primili dva naivna gola. Rekao sam da, ako hoćete da napravite rezultat protiv Crvene zvezde, morate smanjiti greške na minimum i imati koncentraciju. Gajić je išao sam ka našem golu, a moji igrači su držali zonu, iako uvek tražim da izađu na igrača. Pustili su ga da šutira, a lopta je pogodila našeg igrača i ušla u gol – kaže Lalatović.

U drugom poluvremenu, Crvena zvezda je udvostručila prednost golom iz penala u 75. minutu.

– Kod drugog gola smo napravili naivan penal, jer je lopta izlazila u gol-aut, a naš igrač uklizava i gospodin Simović je svirao jedanaesterac. Krivo mi je, pogotovo što smo u drugom minutu mogli da postignemo pogodak, kada je Borjan stvarno fenomenalno intervenisao, a ja sam već video loptu u golu. Da smo tada postigli pogodak, ko zna u kom pravcu bi otišla utakmica. Ovako, Zvezda je dala dva gola i zasluženo pobedila, a nama ostaje da analiziramo meč – ističe Lalatović.

Prema njegovim rečima, ekipa Vojvodine je sama kriva za neosvojene bodove u poslednja dva meča.

– Moramo smanjiti te greške, jer dve smo napravili i protiv Metalca. Đuričin je i tamo napravio grešku kod trećeg gola, a sad je opet pogrešio kod penala. On je mlad i greške su sastavni deo fudbala, ali moramo ih smanjiti da bismo nastavili u ritmu u kojem moramo da nastavimo, a to je da pobeđujemo, kako bi naša Vojvodina bila na poziciji koja joj garantuje Evropu. Zvezda ima tešku utakmicu u četvrtak, a njoj i mom drugaru Dekiju želim sve najbolje i da tamo pobede, dok mi u četvrtak igramo protiv Proletera za ulazak u četvrtfinale Kupa – napominje Lalatović.

Jesenji deo sezone se polako približava kraju, a kako takmičenje odmiče, sve je veći broj igrača koji zbog povreda ili koronavirusa ne mogu da igraju za svoj tim.

– Sezona je sigurno teška, ali mi smo profesionalci. Igrači treniraju i znali smo šta nas čeka. Naravno da korona nije prijatna, ali to nije samo u Srbiji, već svugde u svetu i tome moramo da se prilagodimo. Trudimo se i radimo. Bojić je imao koronu i nije trenirao dve nedelje, ali se vratio u tim. Kao što je danas Zvezda imala kadrovskih problema zbog neigranja Kataija i Rodića, tako ni nama nisu igrali Saničanin i Topić. Međutim, to je sve sastavni deo fudbala i moramo se navići na sve to – kaže Lalatović.

Izostanak reprezentativca Bosne i Hercegovine Siniše Saničanina sigurno je mnogo uticao na igru Vojvodine na današnjem meču.

– Voleo bih da imam veći fond igrača i da mogu više da rotiram. Nažalost, mi to nemamo i meni kad ne igra jedan-dva igrača, to se odmah vidi u našoj igri. Saničanin je reprezentativac Bosne i Hercegovine i odigrao je tri utakmice za svoju reprezentaciju, pri čemu je u 80. minutu dobio povredu zadnje lože. Topić je prilikom šutiranja lopte povredio prednju ložu. Za moj tim, to su dvojica bitnih igrača. Danas sam stavio Devetka da igra štopera, iako je on levi bek, a Andrića na zadnjeg veznog, iako i on igra beka. Nemamo naročito veliki fond igrača, ali sam zadovoljan, jer ovo su kvalitetni momci. Nismo slučajno drugi, osvajači Kupa i tri puta zaredom pobedili Partizan. Ipak, u decembru bismo morali da se pojačamo sa bar tri-četiri igrača, kako bi se ubacila sveža krv u tim – rekao je Lalatović.

Fudbaleri Vojvodine će naredni meč odigrati već u četvrtak, kada će se, u osmini finala Kupa Srbije, sastati sa ekipom Proletera na „Karađorđu“. Početak te utakmice zakazan je za 16 časova.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Uroš

22.11.2020 22:33

Jeste pobedili Partizan, ali se zato redovno naguzite zvezdi.