Vladimir Petrović Pižon
FK Crvena zvezda
Vladimir Petrović Pižon

FK Crvena zvezda

Vladimir Petrović Pižon, Foto: FK Crvena zvezda

Vladimir Petrović Pižon prokomentarisao je pre svega rezulate crveno-belih u Ligi Evrope i treću pobedu u grupnoj fazi.

– Zvezda igra mnogo bolje u Evropi nego u domaćem takmičenju. Važno je da su napravili dobre rezultate. Verujem da smo blizu plasmana u nokaut fazu. Što se tiče Superlige, Zvezda ima veliku zalihu i to je odlično. Liverpul nije pobedio Brajton u subotu, a mi od naših klubova stalno očekujemo da pobeđuju. To nije normalno. Rezultat je bitniji od igre. UEFA pravi velike greške sa ovolikim brojem utakmica – rekao je Petrović u emisiji "60 minuta" sa Vladom i Acom na "MaxBet" radiju.

Nakon toga osvrnuo se na dešavanja u reprezentaciji Srbije čiji je bio i selektor. Po njegovom mišljenju jedini krivci za neuspeh su igrači.

– Škotski igrači su izginuli, a trener je mirno sedeo na klupi. Fudbaleri su se između sebe dogovarali šta da igraju. Čujem da su posle meča naši igrači imali sastanak… Ma kakav sastanak, izađi i igraj. Svi sada upiru prst u selektora Ljubišu Tumbakovića. Tako su mene kritikovali posle poraza od Slovenije. Zar je trebalo ja da izvedem penal? Igrači su najveći krivci, jer treba da ginu i da trče. Oni imaju znanje, samo što su lenji. Hrvati trče i bore se. Naše znanje nije došlo do izražaja, jer igramo u leru.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Djoka

29.11.2020 18:28

Zašto tada nisi prozvao Vidića zbog načina na koji izveo penal. Jedini selektor koji je vodio reptezentaciju Srbije i bio ostrakan do kraja je bio Muslin. On nikada nije negirao kvalitete SM Savića, ali ga nije zvao jer mu se nije uklapao u komcepciju. To isto je osetio i Pižon kada se u prvom timu Zvezde menjao sa Šestićem , jer je Ambasador Stanković tako, ispravno, ocenio i odveo Zvezdu u finale kupa UEFA. Ali sladak i šuškav uticaj moćnih menadžera je vidljiv sa Meseca.