Siniša Mihajlović i Dejan Savićević
ALO!/Vladimir Marković
Siniša Mihajlović i Dejan Savićević

ALO!/Vladimir Marković

Siniša Mihajlović i Dejan Savićević, Foto: ALO!/Vladimir Marković

Srbija je konačno dobila selektora. Naslednik Ljubiše Tumbakovića je Dragan Stojković Piksi, a prve impresije o njemu izneo je predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore Dejan Savićević, koji veruje da je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde pravi izbor za selektora.

- Ako neko može da obuzda igrače, onda je to Piksi. On je pravi čovek da reprezentativcima probudi patriotizam i osećaj privrženosti zemlji. Rekao bih da Srbija to sad nema. Jer da ima, uz kvalitet koji poseduju njeni igrači, sigurno bi se plasirala na Evropsko prvenstvo. Beograd ima mnogo splavova i možda su oni glavni problem srpske reprezentacije. Ako Piksi ne može da se nametne kao autoritet i reši pitanje discipline na svim nivoima, onda ne znam ko bi mogao. Takođe, Piksi ne dozvoljava mešanje u posao. Kod njega ne prolaze one fore: "Ovaj mora da igra zbog menadžera" - kaže Savićević za "Informer".

Mnogi fudbaleri ne pamte njegove bravure, a pojedini ga i dalje gledaju kao igrača, a ne trenera. Popularni Genije veruje da to neće biti preprema Piksiju da radi odličan posao.

Dragan Stojković Piksi

Marko Metlaš

Dragan Stojković Piksi, Foto: Marko Metlaš

- Nema potrebe da vučemo paralelu između Piksija igrača i Piksija trenera. Dobar je u svom poslu i zna se da kod njega mora da bude gvozdena disciplina. U klubu je lakše uspostaviti red, jer si svaki dan sa igračima, znaš šta od koga možeš da očekuješ. Onoga koji nije dobar jednostavno prodaš i dovedeš drugog. U reprezentaciji je to teže, posebno što igrači na okupljanje nekad gledaju kao na relaksaciju. Dođu da se odmore, da obiđu familiju i ljubavnice - slikovito je objasnio Savićević.

Dejo veruje da Piksija ništa neće pokolebati.

- Svi o njemu pišu sve najbolje. I važno je da tako bude, jer je Piksi veličina. Ipak, trebalo bi da bude spreman da je to mač sa dve oštrice. Ako bude išlo dobro, Piksi će biti najbolji. Ukoliko krene po zlu, pisaće se naslovi da Piksi ništa ne valja. Mogu samo da mu poželim puno sreće - zaključio je Savićević.

PROČITAJTE JOŠ: