Liverpul navijači
AP Rui Vieira
Liverpul navijači

AP Rui Vieira

Liverpul navijači, Foto: AP Rui Vieira

Liverpul je šampion Engleske! Navijači Crvenih slave prvu titulu posle tačno 30 godina. Klub sa Enfilda se tako na večnoj listi primakao rekorderu, najljućem rivalu, Mančester Junajtedu, koji ima 20 pehar u vitrinama. A osvojio ih je 13 otkad je Liverpul poslednji put slavio. 

Znalo se odavno da će Liverpul biti šampion, zbog ogromne bodovne prednosti, bilo je samo pitanje dana kad će postati zvanično. A postalo je večeras, kad je Mančester Siti poražen na gostovanju Čelziju (1:2 - De Brujne 55 - Pulišić 36, Vilijan 78. penal). Liverpul tako sedam kola pre kraja ima čak 23 boda više od Građana i pa im je preoteo titulu koju su držali u prethodne dve sezone. 

Jirgen Klop je tako uspeo da ostvari najveći san navijača Liverpula koji su tri decenije morali da trpe teror navijača najljućeg rivala. Nemac je pre ove titule osvojio i Ligu šampiona i titulu svetskog klupskog prvaka, pa je već sad najuspešniji menadžer kluba u 21. veku. 

Od igrača, najzaslužniji za titulu su Mohamed Salah (17 golova), Sadio Mane (15) i Roberto Firmino (8) od napadača, ali i golman Alison i fenomenalni defanzivni Virdžil van Dajk, Trent Aleksander-Arnold i Endi Robertson., ali se ne sme zaboraviti ni srčani kapiten Džordan Henderson.  

PROČITAJTE JOŠ: