Liverpul
EPA Peter Powell
Liverpul

EPA Peter Powell

Liverpul, Foto: EPA Peter Powell

Enfild Roud bi od leta 2022. godine trebalo da bude rekonstruisan, a dorada stadiona vredna 60 miliona funti (71.4 miliona evra) počela je ove godine. Planira se da se kapacitet stadiona proširi za sedam hiljada mesta tako što će se napraviti nova tribina od 16.000 sedišta.

Delimične promene se očekuju i na prilaznim kapijama, a promena će biti i oko stadiona u okolnim ulicama, gde će se tražiti način kako da se saobraćaj maksimalno rastereti.

Drugu fazu koju uključuje javna rasprava počela je u sredu, a ako sve prođe po planu, građevinske dozvole bi trebalo da budu izdate do proleća.

- Nameravamo da počnemo planiranje u martu i aprilu i očekujemo konačne planove na leto. Ako pretpostavimo da sve ide kako treba, trebalo bi da sve bude gotovo do leta 2022 - rekao je izvršni operativac Liverpula Endi Hjuz.

Za javnu raspravu, prvi poziv, javilo se već više od 800 zainteresovanih, a 93 odsto njih podržava planove Liverpula. Klub planira da finansira projekat kroz postojeće prilive novca za razliku od rekonstrukcije "mejn stenda" kada je od vlasnika - Fenvej grupe, pozajmio 110 miliona funti.

Kapacitet "novog" stadiona Enfild Roud bi trebalo da bude povećan na ukupno 61.000 mesta. Zanimljivo je da bi tokom čitavog trajanja radova, stadion trebalo normalno da radi kako se ne bi gubio profit od karata.