Ben
FK Crvena zvezda
Ben

FK Crvena zvezda

Ben, Foto: FK Crvena zvezda

Napadač sa Komora postigavši pogodak protiv Milana, upisao je 13 gol u evropskim mečevima, a tim poduhvatom prestigao je dosadašnjeg najboljeg stranog strelca Ričmonda Boaćija koji je protivničku mrežu tresao 12 puta. Osim što je postao najbolji strani strelac u evropskim takmičenjima, Ben će imati šansu da prestigne Boaćija i u broju postignutim golovima u svim mečevima.

Povremeni reprezentativac Gane za Crvenu zvezdu je u dva angažmana postigao 60 golova, dok ga prati Ben sa dva gola manje. Već u narednoj utakmici protiv Proletera, napadač sa Komora imaće priliku da prestigne Boaćija i postane najbolji strani strelac u Zvezdi ikada.

NAJEFIKASNIJI STRANCI U EVROPI:

1. El Fardu Ben 13

2. Ričmond Boaći 12

3. Gelor Kanga 5

4. Mendeš Kadu 4

Podsećamo da je Ben prvenac u evropskim utakmicama postigao na stadionu “Rajko Mitić” 2018. godine u pobedi Zvezde protiv Spartaka u revanš utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona i još tada je najavio odlične partije. Ostaće upamćena i dva gola na gostovanju protiv Salcburga kojima je doveo Crvenu zvezdu do jednog od najvećih uspeha u novijoj istoriji našeg kluba.

PROČITAJTE JOŠ: