Hugo Vieira i Luis Ibanjez
Marko Metlaš
Hugo Vieira i Luis Ibanjez

Marko Metlaš

Hugo Vieira i Luis Ibanjez, Foto: Marko Metlaš

Ostavio je veliki trag omaleni Argentinac u dresu Crvene zvezde za svega godinu dana.

Na 37 utakmica je postigao 11 golova i 15 asistencija, a crveno-beli su za njega zaradili 1.400.000 evra.

Nakon nekoliko sezona u Turskoj, prošlu sezonu je odigrao u Zrinjskom iz Mostara, a ističe da mu je žao što se nije zadržao na "Marakani":

Ističe da finansije nisu kočile njegov povratak:

 

"Kad god sam putao da se vratim, postojao je neki razlog zašto nije moglo. Novac nije bio problem. Naravno da me je razočaralo… Kada sam bio u klubu nismo primili platu tri-četiri meseca, a nisam rekao ni reč. Jedino što me digne kad razmišljam o Zvezdi su navijači. Pokazuju mi ljubav svakodnevno, Zvezda je veliki klub i mnogi je obožavaju".

Luis Ibanjez

Alo Marko Metlas

Luis Ibanjez, Foto: Alo Marko Metlas

Govorio je i o Aleksandru Kataiju, potencijalnom pojačanju Zvezde:

Drago mi je, on je top igrač. Može da odradi sjajan posao i bude na najvišem nivou. Mnogo će da da Zvezdi, samo da ima poverenje trenera i saigrača. Onda će da leti po terenu, znam kakav je".

Pored Katija, ovog leta bi mogao da stigne nigerijski fudbaler koji je igrao sa Ibanjezom u Trabzonu, Ogenji Onazi:

"Zvao me je, pitao šta mislim o Zvezdi i Beogradu. Rekao sam mu šta mislim, da je dobro. On je sjajan igrač, sve govori to što je bio reprezentativac Nigerije. Povreda ga je zaustavila, ali vraća se. Proveo je ovo proleće na pozajmici u Denizliju".

Objasnio kakav je tip igrača Onazi.

"Igra na poziciji zadnjeg veznog, ali ima tehniku kao da je “desetka”. Ume da pošalje loptu između linija. Potrebno je da uz njega bude neko ko “grize”, jer on voli da igra, krene napred i okrene stanje na terenu. Ako pravim poređenje, pored njega bi trebalo da bude vezista Le Talekovog tipa. Tada Onazi može da se oseća komotno" – poručio je Ibanjez.

PROČITAJTE JOŠ: