Luka Jović
EPA/Rodrigo Jimenez
Luka Jović

EPA/Rodrigo Jimenez

Luka Jović, Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Jović nije ni prvi ni poslednji igrač Reala koji se povredio na nesvakidašnji način. Lukasu Vaskezu je prošle godine tokom treninga u teretani ispao teg na nogu i polomio prst, dok je MarkoAsensio zaradio infekciju posle brijanja nogu.

Video-igre su jedna od omiljenih zanimacija fudbalera, ali Alesandro Nesta i Rio Ferdinand doživeli su vrlo neprijatno iskustvo igrajući popularnu simulaciju fudbala "PES". Italijanski štoper je istegao zglob ruke predugim igranjem svog "Sonija", dok je njegov kolega iz Engleske, uživajući u "PES"-u pred svojim televizorom povredio koleno tako što je predugo držao nogu u ispruženom položaju, a zatim pokušao da se protegne i stopalom dohvati telefon.

Seks kao opasnost

Kevin-Princ Boateng koji se često povređuje. Dok je bio u Milanu, klupski doktor nije imao objašnjenje za povredu zadnje lože, ali je misteriju rešila njegova devojka, objasnivši da često vode ljubav. "Sedam do deset puta nedeljno", pohvalila se Melisa Sata.

Engleski fudbaler Liam Lorens je zadobio povredu nožnog zgloba, kada je u dvorištu pao preko svog psa, dok je nekadašnjem norveškom reprezentativcu, Sveinu Grondejlu, uspelo da se sudari sa irvasom dok je trčao kroz šumu.

Bivši defanzivac Glazgov Rendžersa, Kirk Brodfut, takođe je na spisku bizarnih povreda. Brodfut je mogao ozbiljno da nastrada kad mu je u lice eksplodiralo jaje koje je želeo da zagreje u mikrotalasnoj. Zbog opekotina je morao u bolnicu, a jedina sreća po njega je da svakako u tom periodu nije mogao da nastupa, jer je imao povredu zgloba.

U kuhinji je povredu doživeo je i bivši engleski golman, Dejv Bizent, na način identičan Kanjizaresovom, s tim da je on pokušao da "uštopuje" staklenu činiju za salatu tešku dva kilograma koja mu je ispalada dok je spremao sendvič"! Bivši čuvar mreže Crvene zvezde i naše reprezentacije, Aleksandar Kocić, propustio je Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji 2000. godine, pošto se okliznuo u kadi i polomio prst na nozi, dok je Španac Santijago Kanjizares izostao sa Svetskog prvenstva 2002. jer je pokušao da "uštopuje" losion za posle brijanja. Nije uspeo, a parče stakla iseklo mu je tetivu palca

Golman Tibo Kurtoa spada među najbolje čuvare mreže današnjice, čemu značajno doprinosi njegovih skoro dva metra visine, međutim, izgleda da mu košarka uopšte ne ide. To se može zaključiti pošto je povredio zglob snimajući reklamu za TV u kojoj je izvodio košarkaške poteze. Ljudi među stativama su izgleda, "majstori" da se povrede van terena, pa je na ovoj listi i Dejvid Džejms.

Nekadašnji reprezentativac Engleske i dugogodišnji čuvar mreže u Liverpulu tu je zbog dve situacije. Jedna je poput Ferdinandovog leškarenja, kada je gledajući TV istegao leđa pokušavajući da dohvati daljinski upravljač, a druga je sa pecanja, kada je iščašio rame pokušavajući da izvuče povećeg šarana. Na ovu listu bizarnih povreda golmana mora da se uvrsti i nekadašnji golmana Mančester Junajteda, Aleksa Stepnija, koji se toliko drao na saigrače tokom utakmice protiv Birmingema da je iščašio vilicu! Bilo je to 1975. godine.

Pojedinima na ovoj listi presele su proslave golova: Martinu Palermu i Stivu Morovu.

Poznati Argentinac je igrajući za Viljareal slavio pogodak sa navijačima, ali su oni pod pritiskom oborili reklamu koja je pala na njega i slomila mu nogu, dok je bivši igrač Arsenala pao sa ramena saigrača Tonija Adamsa, polomivši ključnu kost.

Bivši bek Aston Vile, Alan Rajt, toliko je bio nizak da bi dovoljno pritisao gas svog novog Ferarija, da je uspeo da istegne ligamente kolena tokom vožnje.

Argentinac Ever Banega nema taj problem, ali je uspeo da bude pregažen od svog automobila, pošto je zaboravio da podigne ručnu kočnicu kada je stao da natoči gorivo. Stradalo je stopalo...

Brazilac Emerson je propustio Svetsko prvenstvo 2002. u Japanu i Južnoj Koreji pošto je tokom jednog treninga svoje reprezentacije rešio da se oproba kao golman i iščašio rame.