Zoltan Sabo
Alo! Marko Metlas
Zoltan Sabo

Alo! Marko Metlas

Zoltan Sabo, Foto: Alo! Marko Metlas

Radi se o čoveku čije je poreklo od severnih suseda Mađara, i u toj državi je cela situacija i te kako propraćena. 

Poznati sportski portal "Nemzetisport" je u tekstu o smrti Saba TSC nazivao "Topola" i nije pominjao Bačku Topolu kao mesto iz kog je klub, dok je potom usledio i vrlo problematičan deo teksta:

“Kad smo saznali za smrt Zoltana Saba, uspeli smo da dobijemo vlasnika JUŽNOG KLUBA – Janoša Žemberija”, stoji u tekstu na pomenutom portalu.

Inače, reč je o delu teksta u kojem se spominje to kako je Zoltan Sabo trebalo da preuzme mađarskog prvoligaša Honved.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

S2

16.12.2020 22:26

Ovakav način izražavanja mađarskih medija nije ništa novo. Oni Vojvodinu već poodavno u svojim medijima nazivaju Délvidék, što se prevodi kao Južni kraj. Na njihovoj karti u vremenskoj prognozi uvek se prikazuje teritorija koju je Mađarska imala pre Trianona, a nazivaju je Kárpát medence, u prevodu: Karpatski basen. Mi sa severa Srbije to vidimo svaki dan...

Bhm

18.12.2020 00:48

Pa izvolite Đari,naletite ako ste takva muda!Vojvodini treba da se ukine status pokrajne i da fobije status regiona kao i ostali delovi Srbije i da više izbegnemo te pretenzije raznih komšija i domaćih Mariniki,Čankova i Kostreša!Samo troškovi jer Vojvodins ima i svoju skupstinu,poslanike,vladu,tv i gomilu stvari koje naginju na separatizam a petokolonaša svakako ne fali.