Susret crkvenih velikodostojnika sa legendarnim Argentincem u Rusiji Maradona celivao ikonu na grudima vladike Irineja

„Odmah smo u njemu prepoznali pravog hrišćanina, pravog vernika. Želeo je da ga naš veliki arhijerej blagoslovi“, ispričao je za „Alo!“ vladika Isihije

Bački Irinej i Isihije
Bački Irinej i Isihije, Foto: SPC

 Episkop Isihije, zajedno sa vladikom bačkim Irinejom, 2017. se u Rusiji susreo sa legendarnim Dijegom Armandom Maradonom. On je za „Alo!“ opisao kako je izgledao susret s Argentincem u liftu jednog moskovskog hotela i da je tom prilikom Maradona celivao ikonu Presvete Bogorodice na grudima vladike Irineja.

Dijego Maradona
Dijego Maradona, Foto: Tanjug/BikasDas

- Bio sam u Moskvi u decembru 2017. sa vladikom bačkim Irinejom, u pratnji Njegove svetosti patrijarha Irineja, a povodom svečane proslave stogodišnjice obnove patrijaršije u Ruskoj pravoslavnoj crkvi. Odseli smo u čuvenom i ogromnom hotelu „Ukrajina“. U isto vreme se odvijao veliki sportski događaj - žreb za Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje je trebalo da se održi naredne godine. U atmosferi globalnog velegrada, u hotelu kroz čiji hol kao na pokretnoj traci defiluju najznačajniji svetski političari, glumci, sportisti, u lift je zajedno s nama ušao oniži crnpurast čovek kovrdžave kose. Odmah sam poznao da se radi o fudbalskom čarobnjaku Dijegu Maradoni, koji je na Svetskom prvenstvu 1986. sam pobedio favorizovanu reprezentaciju Engleske! I on je, rekao bih, sa iznenađenjem reagovao videvši dvojicu visokih, od njega gotovo dvostruko viših ljudi u crnim mantijama, sa bradama. Ali odmah smo u njemu prepoznali pravog hrišćanina, pravog vernika. Ukipio se i pitao vladiku Irineja da li može da celiva ikonu Presvete Bogorodice na njegovim grudima i da ga naš veliki arhijerej blagoslovi. Našem episkopu Irineju, koji inače uopšte ne prati sport, brzo sam objasnio ko je naš saputnik u liftu moskovskog hotela. Naravno, on je dostojanstveno, ali sa osmehom, pozvao našeg brata Dijega Armanda, iskrenog i bogoljubivog hrišćanina, da celiva panagiju i poželeo mu da ga Presveta Bogorodica prati u svakom delu koje preduzima. TAKAV JE BIO MARADONA, DIJEGO ARMANDO - prepričao je vladika Isihije susret sa Maradonom, koji je preminuo u sredu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi