NOVA PROMENA! Matić se vraća u reprezentaciju Srbije, ali sada ima drugi zadatak!

Bivši reprezentativac pojačava stručni štab.

Reprezentacija Srbije
Reprezentacija Srbije, Foto: FSS

Nekadašnji mladi reprezentativac naše zemlje Igor Matić imenovan je za novog koordinatora instruktorske službe Fudbalskog saveza Srbije. Momak koji je 2004. godine branio boje našeg državnog tima na Olimpijskim igrama u Atini, izrazio je zadovoljstvo što će na novoj funkciji imati priliku da sarađuje sa direktorom mlađih selekcija Nikolom Lazetićem i objasnio šta će mu biti konkretna zaduženja u narednom periodu:

- Želja mi je da reorganizujem instruktorsku službu i da uspostavim principe koji će biti kompatibilni sa zahtevima i idejama Fudbalskog saveza Srbije. To podrazumeva selektivni proces u svim uzrasnim kategorijama, dopunske selekcije, konstantno praćenje instruktora po regionima, edukaciju i razmenu iskustva sa trenerima mlađih kategorija. Prioritet svih nas koji radimo sa mladim igračima mora da bude stvaranje modela A reprezentativca. Radio sam četiri godine na funkciji direktora omladinske škole Čukaričkog, dugo sam u fudbalu i pokušaću to svoje dragoceno iskustvo da prenesem na instruktore širom Srbije. Detaljno sam upoznat sa kvalitetom i potencijalom 95 odsto dece koja brane boje mlađih reprezentativnih selekcija i mogu da budem od velike pomoći direktoru Lazetiću i svim selektorima koji rade u Fudbalskom savezu Srbije – rekao je Matić posle potpisivanja ugovora i stupanja na dužnost.

Igor Matić
Igor Matić, Foto: FSS

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Povezane vesti

 • Korisnik: Luka
  04/03/2021 - 19:04
  Ako je šetnja igrača po terenu umesto trke i izgaranja rezultat vašeg disadašnjeg rada,onda ne treba ništa bolje očekivati niti ubudućnosti.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi