Grizli
Privatna arhiva
Grizli

Privatna arhiva

Grizli, Foto: Privatna arhiva

Ljubitelji fudbala u 17 šumadijskih sela ovih dana najviše strahuju od medveda. Oni nisu došli ni sa Tare niti su preplivali Drinu, ne napadaju košnice i jagnjad, već fudbalska igrališta. Da bude još čudnije, to su Grizliji iz Saranova, u opštini Rača.

E, za to je kriv Miljan Gavrilović, Saranovac, sada uspešan biznismen u Kanadi, vlasnik firme koja se bavi proizvodnjom i sečenjem betona i koja je jedna je od vodećih u Kanadi u toj branši.

On je preuzeo Mladost iz Saranova, dao joj ime svoje firme, koja u prevodu glasi „Grizli sečenje betona“, a kao znak sećanja na prethodni klub ostavio je skraćenicu ML.

Medvedi su na prvom mestu Šumadijske okružne lige, koja ima 18 klubova. Posle 10 kola imaju 28 bodova, tri više od Lokomotive iz Lapova i pet više od Banje 1957. Jeste da do kraja jesenjeg dela prvenstva ima još da se igra, ali Grizliji iz Saranova važe za jednog od favorita.

Najubojitiji i najtvrđi

Grizliji su sa gol-razlikom 41:2 daleko najubojitiji tim Šumadijske okružne lige, ali imaju i najtvrđu odbranu. Oba gola primili su tek u devetom kolu od Borca iz Pajsijevića, u gostima, ali su pobedili sa 6:2.

Retkost je to u nižoj ligi, ali oni redovno treniraju pod rukovodstvom Čačanina Dragana Jelića, koji za ove uslove ima respektabilnu igračku i trenersku karijeru. Pomoćnik mu je saranovska fudbalska legenda Dejan Kostić.

Za uspeh Grizlija iz Saranova zaslužni su fudbaleri Miloš Bogdanović, Darko Konatar, Aleksandar Gavrilović, Branimir Šuluburić, Luka Vranić, Zlatko Bakajac, Milan Ivanović, Miloš Kuzmić, Nemanja Ivošević, kapiten Đorđe Ivošević, Andreja Ivošević, Marko Jovanović, Aleksandar Adamović, Marko Petrović, Ivko Ivković, Vlada Tolić, Stefan Stević, Đorđe Dugić, Radovan Pajković i Marko Blagojević.

Veći deo ekipe čine igrači iz Saranova, ali su najzapaženiji Bogdanović, bivši čuvar mreže Morave iz Ćuprije, Bakajac iz Morave iz Velike Plane, Vranić iz kragujevačke Šumadije i veteran Šuluburić, dugogodišnji kapiten srpskoligaša Remonta iz Čačka.

Sportski direktor i „devojka za sve“ je mladi Saranovac Dušan Kostić, a član uprave je i Radenko Kamberović, nekadašnji igrač OFK Beograda, Partizana, Borca iz Čačka...

Da misle na nove „medvediće“ u klubu iz Saranova, pokazali su pokretanjem škole fudbala, a nisu zaboravili ni na renoviranje klupskih prostorija. Sve u svemu, ozbiljno napadaju viši rang - Šumadijsku zonu.