Ivan Rakitić
AP/Manu Fernandez
Ivan Rakitić

AP/Manu Fernandez

Ivan Rakitić, Foto: AP/Manu Fernandez

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić stao je u odbranu Manuela Nojera, nemačkog golmana koji je na odmoru u Hrvatskoj pevao pesmu Marka Perkovića Tompsona.

"Manu je poput Hrvata. Ponosni smo što svake godine dolazi u Hrvatsku i oseća se prijatno u našoj zemlji. Meni je u Šalkeu bio poput starijeg brata. Manu ima poseban odnos prema našoj zemlji zbog svog prijatelja i ličnog trenera golmana Tonija Tapalovića. On je Hrvat i dolazi iz Dubrovnika, tako da je on veliki razlog zbog kojeg se Nojer zaljubio u Hrvatsku i našu muziku", rekao je Rakitić za "Sport1".

Rakitić i Nojer su delili svlačionicu u Šalkeu od 2007. do 2011. godine! Hrvatski fudbaler istakao je veliku popularnost koju Tompson ima u toj zemlji.

"Tompson je popularan i voljen u celoj Hrvatskoj. Pesma je o ljubavi prema Hrvatskoj i o tome kako je zemlja lepa. Pesma nema nikakvu drugu pozadinu, a ni Manuovo pevanje. Zvalo me je stotine ljudi i reklo da im je drago što je kod nas. Šteta je što se ovo dešava. Manu nije napravio ništa loše. Samo se oseća dobro i prijatno u društvu hrvatskih ljudi", rekao je Rakitić.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (1)

rade

14.07.2020 01:17

Naravno da je jedan od vas pa i istorija vam je slicna.Oni streljali Srpsku djecu u Kragujevcu a vi klali u Jasenovcu.Stvarno treba da ste ponosni,ni stoka vam nije ravna.Vi ste srmota ljudskog roda a uz to se bavite sportom te vas gledaju milioni.