Srđan Mijailović
FK Čukarički
Srđan Mijailović

FK Čukarički

Srđan Mijailović, Foto: FK Čukarički

Serija nepobedivosti Čukaričkog trajala je od gostovanja u Humskoj 5. decembra do jučerašnjeg susreta protiv Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić". Kao i protiv crno-belih, i u duelu sa liderom na tabeli Brđani su se predstavili u lepom svetlu, ali im to nije bilo dovoljno da osvoje makar bod.

- Kao što je naš šef rekao pre meča, duel protiv Crvene zvezde bila je prilika da vidimo gde je naš tim trenutno. Naravno da nismo zadovoljni rezultatom, ali sve ostalo bilo je na vrlo visokom nivou. Namučili smo najbolju ekipu u ligi, dugo je vladala neizvesnost u derbi meču, na kraju malo je nedostajalo da se sa Marakane vratimo neporaženi. Ko zna šta bi bilo da smo iskoristili naše šanse – kazao je Srđan Mijailović, jedan od najboljih pojedinaca u redovima Čukaričkog tokom duela protiv Crvene zvezde.

Mijailović je prvi put u karijeri igrao protiv tima koji ga je za vreme šefovanja Roberta Prosinečkog vinuo u elitu. Priznaje da je bilo emocija kad je ponovo kročio na stadion „Rajko Mitić“.

- Iskreno, nije mi bilo svejedno, ali profesionalac sam, sada nastupam za Čukarički i na meni je bilo da učinim sve da dođemo do povoljnog rezultata. Naravno da je Zvezda deo mog života, vreme provedeno na tom stadionu ne može da se zaboravi. Nisam jedini na Banovom brdu koji je već nastupao za crveno-bele, imamo i dosta bivših igrača Partizana, ali ponavljam, sada smo svi u Čukaričkom i borimo se za taj klub – kazao je Mijailović.

Crvena zvezda je prekinula seriju nepobedivosti Brđana, koji su posle neuspeha protiv lidera ponovo na četvrtoj poziciji na tabeli, iza Vojvodine koja je savladala ekipu Javora.

- Vodićemo veliku borbu za Evropu do kraja. Ne želimo da čekamo ishod takmičenja u Kupu Srbije, već ćemo se truditi da se do kraja sezone izborimo za treće mesto koje garantuje plasman u kvalifikacije za Ligu Konfederacija. Zbog toga su predstojeća dva meča do reprezentativne pauze od ogromnog značaja za Čukarički, najpre dočekujemo Radnički, potom idemo u goste šabačkoj Mačvi. Za sada su nam misli usmerene samo na duel protiv Nišlija, koje su prethodnog vikenda pokazale da ih ne treba prerano otpisivati. Uvek su dueli sa njima zanimljivi, tako će biti i ovoga puta, ali se uzdam u naše kvalitete i prednost domaćeg terena, a zna se da igramo vrlo dobro na Banovom brdu – kazao je Mijailović, kojeg posle duela sa Nišlijama očekuje zanimljiv meč u Šapcu, protiv ekipe u kojoj igra njegov mlađi brat Marko.

Iako Čukarički posle 26. kola ima osam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca Spartak, Mijailović upozorava da ih do plasmana u Evropu čeka dug put.

- Kao što sam već kazao, naš cilj će biti treće mesto. Ako u tome ne uspemo, onda moramo bar da odbranimo četvrtu poziciju. Prednost koju imamo jeste lepa, ali isto tako može brzo da se istopi, ukoliko ne nastavimo sa dobrim igrama i rezultatima u kontinuitetu. Tek nas očekuju mečevi sa Partizanom, Spartakom, Proleterom, TSC-om, predstojeći sa Radničkim... Ima još mnogo da se igra, nećemo se opustiti do kraja – istakao je Srđan Mijailović, koji je ove sezone odigrao 14 mečeva za Brđane.

PROČITAJTE JOŠ: